• Obed
  • 25.5.2020

Šošovica na kyslo - recept Onřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+

sosovica.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

2 porcie

  • 200 g šošovice, ktorú necháme namočiť vo vode aspoň 2 hodiny
  • 40 g mrkvy
  • 40 g petržlenu
  • 40 g zeleru
  • ½ cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • ½ vetvičky tymiánu
  • ½ malého zemiaka
  • 30 g masti
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 2-3 lyžice vínneho alebo jablčného octu podľa chuti
  • 40 g smaženej cibuľky

4 porcie

  • 400 g šošovice, ktorú necháme namočiť vo vode aspoň 2 hodiny
  • 80 g mrkvy
  • 80 g petržlenu
  • 80 g zeleru
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 bobkové listy
  • vetvička tymiánu
  • 1 malý zemiak
  • 40 g masti
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 4-6 lyžíc vínneho alebo jablčného octu podľa chuti
  • 60 g smaženej cibuľky

6 porcií

  • 600 g šošovice, ktorú necháme namočiť vo vode aspoň 2 hodiny
  • 120 g mrkvy
  • 120 g petržlenu
  • 120 g zeleru
  • 1 a pol cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 6 bobkových listov
  • väčšia vetvička tymiánu
  • 1 väčší zemiak
  • 60 g masti
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 6-8 lyžíc vínneho alebo jablčného octu podľa chuti
  • 80 g smaženej cibuľky

Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie, pridáme masť, necháme rozohriať a rozpálime maslo. Medzitým všetku zeleninu nakrájame na jemné kocky a osmažíme na masti. Pridáme korenie, tymián a scedenú šošovicu. Zalejeme vodou a priklopíme. Zapneme na tlakové varenie na 20 minút. Potom pridáme soľ, ocot a nastrúhame zemiak. Priklopíme, a ešte päť minút varíme na funkcii tlakové varenie. Podávame so smaženou cibuľkou.

sosovica-postup1.jpg


Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko