Šošovica na kyslo - recept Onřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
15 min
Varenie
20 min
Suroviny
2 porcie
200 g šošovice, ktorú necháme namočiť vo vode aspoň 2 hodiny
40 g mrkvy
40 g petržlenu
40 g zeleru
½ cibule
2 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
½ vetvičky tymiánu
½ malého zemiaka
30 g masti
mleté čierne korenie
soľ
2-3 lyžice vínneho alebo jablčného octu podľa chuti
40 g smaženej cibuľky
4 porcie
400 g šošovice, ktorú necháme namočiť vo vode aspoň 2 hodiny
80 g mrkvy
80 g petržlenu
80 g zeleru
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
4 bobkové listy
vetvička tymiánu
1 malý zemiak
40 g masti
mleté čierne korenie
soľ
4-6 lyžíc vínneho alebo jablčného octu podľa chuti
60 g smaženej cibuľky
6 porcií
600 g šošovice, ktorú necháme namočiť vo vode aspoň 2 hodiny
120 g mrkvy
120 g petržlenu
120 g zeleru
1 a pol cibule
5 strúčikov cesnaku
6 bobkových listov
väčšia vetvička tymiánu
1 väčší zemiak
60 g masti
mleté čierne korenie
soľ
6-8 lyžíc vínneho alebo jablčného octu podľa chuti
80 g smaženej cibuľky
Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie, pridáme masť, necháme rozohriať a rozpálime maslo. Medzitým všetku zeleninu nakrájame na jemné kocky a osmažíme na masti. Pridáme korenie, tymián a scedenú šošovicu. Zalejeme vodou a priklopíme. Zapneme na tlakové varenie na 20 minút. Potom pridáme soľ, ocot a nastrúhame zemiak. Priklopíme, a ešte päť minút varíme na funkcii tlakové varenie. Podávame so smaženou cibuľkou.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.