• Obed
  • 5.5.2023

Šošovica na kyslo – recept od šéfkuchára Ondreja Slaninu pre Tefal Cook4Me+

čočka na kyselo.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
20 min
Výživové hodnoty celého receptu
Výživové hodnoty celého receptu
2412 kcal

Suroviny

2 porcie

200 g šošovice namočenej vo vode aspoň 2 hodiny

40 g mrkvy

40 g petržlenu

40 g zeleru

½ cibule

2 strúčiky cesnaku

2 bobkové listy

½ vetvičky tymiánu

½ malého zemiaka

30 g bravčovej masti

mleté korenie

soľ

2 – 3 polievkové lyžice vína alebo jablčného octu podľa chuti

40 g smaženej cibule

Zapnite manuálny režim na opekanie, pridajte masť, nechajte ju zohriať a rozpáľte maslo.

Medzitým nakrájajte všetku zeleninu na drobné kocky a orestujte ju na masti, pridajte korenie, tymián a scedenú šošovicu.

Zalejte vodou a prikryte.

Zapnite tlakový hrniec na 20 minút.

Potom pridajte soľ, ocot a nastrúhajte zemiaky.

Prikryte a varte pod tlakom ďalších päť minút.

Podávajte so smaženou cibuľou.

Podrobnejšie informácie o výživových hodnotách tohoto receptu nájdete v aplikácii Kalorické Tabuľky.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko