• Večera
  • 13.5.2021

Sedliacky cuketový koláč s kozím syrom - recept pre Tefal Easy Fry Oven & Grill

20.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
58 min

Suroviny

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 2 malé cukety
  • 200 g čerstvého kozieho syra (alebo syrokrému)
  • 2 ČL najemno posekaného tymiánu alebo provensálskeho korenia
  • 1 PL strúhanky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 citróna
  • 1 PL olivového oleja
  • Soľ, čierne korenie

1 | Umyte cukety a nakrájajte ich na plátky hrubé 0,5 cm. Olúpte a roztlačte cesnak, nastrúhajte citrónovú kôru a zmiešajte kozí syr (alebo syrokrém), strúhanku, soľ, čierne korene a polovicu tymiánu a olivového oleja.

2 | Vložte plech na pizzu navrch fritézy s grilom Easy Fry.
Zatvorte dvierka a predhrejte ho 13 minút na režime GRILOVANIE (200 °C).

3 | Odstrihnite papier na pečenie vo veľkosti plechu na pizzu.
Uložte vyvaľkané cesto na papier na pečenie a popichajte ho vidličkou.
Natrite syrovú zmes na cesto, od stredu až po kraje.
Navrch uložte plátky cukety, zvyšný tymián a polejte olivovým olejom. Kraje cesta zohnite a zakryte nimi plnku, aby koláč nebol väčší ako papier na pečenie.

4 | Keď je plech predhriaty, vložte doň koláč pomocou papiera na pečenie a plech vložte do stredu fritézy s grilom Easy Fry.
Zatvorte dvierka a pečte 45 minút na režime PIZZA (190°C).
Po 20 minútach vyberte plech z fritézy s grilom Easy Fry a pomocou obracačky z neho opatrne vyberte papier na pečenie.
Vložte plech späť do zariadenia, zatvorte dvierka a dopečte koláč pri zníženej teplote 180 °C.

Dobrú chuť!

TIP: Podávajte horúci, teplý alebo studený, so šalátom.
image.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko