Sedliacky cuketový koláč s kozím syrom - recept pre Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
15 min
Varenie
58 min
Suroviny
1 balenie lístkového cesta
2 malé cukety
200 g čerstvého kozieho syra (alebo syrokrému)
2 ČL najemno posekaného tymiánu alebo provensálskeho korenia
1 PL strúhanky
3 strúčiky cesnaku
1/2 citróna
1 PL olivového oleja
Soľ, čierne korenie
1 | Umyte cukety a nakrájajte ich na plátky hrubé 0,5 cm. Olúpte a roztlačte cesnak, nastrúhajte citrónovú kôru a zmiešajte kozí syr (alebo syrokrém), strúhanku, soľ, čierne korene a polovicu tymiánu a olivového oleja.
2 | Vložte plech na pizzu navrch fritézy s grilom Easy Fry. Zatvorte dvierka a predhrejte ho 13 minút na režime GRILOVANIE (200 °C).
3 | Odstrihnite papier na pečenie vo veľkosti plechu na pizzu. Uložte vyvaľkané cesto na papier na pečenie a popichajte ho vidličkou. Natrite syrovú zmes na cesto, od stredu až po kraje. Navrch uložte plátky cukety, zvyšný tymián a polejte olivovým olejom. Kraje cesta zohnite a zakryte nimi plnku, aby koláč nebol väčší ako papier na pečenie.
4 | Keď je plech predhriaty, vložte doň koláč pomocou papiera na pečenie a plech vložte do stredu fritézy s grilom Easy Fry. Zatvorte dvierka a pečte 45 minút na režime PIZZA (190°C). Po 20 minútach vyberte plech z fritézy s grilom Easy Fry a pomocou obracačky z neho opatrne vyberte papier na pečenie. Vložte plech späť do zariadenia, zatvorte dvierka a dopečte koláč pri zníženej teplote 180 °C.
Dobrú chuť!
TIP: Podávajte horúci, teplý alebo studený, so šalátom.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.