• Obed
  • 3.10.2025

Šalotkový tart tatin - Tefal Ingenio

Šalotkový tart tatin.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
36 min

Suroviny

  • 1 kg malých šalotiek
  • 50 g masla
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 10 cl vody
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 2 polievkové lyžice balzamového octu
  • 0.5 čajovej lyžičky sušených bylín
  • Soľ, korenie
  • 1 lístkové cesto z čistého masla
  • 100 g čerstvého kozího syra
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 0.5 čajovej lyžičky sušených bylín
  • Korenie

KROK 1Ošúpte šalotky.

KROK 2Rozohrejte hrniec na vysokú teplotu. Pridajte maslo a olej.

KROK 3Keď sa maslo rozpustí, pridajte šalotky a nechajte ich sfarbiť po dobu 6 minút, občas premiešajte.

KROK 4Pridajte vodu a zakryjte. Znížte teplotu a varte 10 minút.

KROK 5Predhrejte rúru na 180°C.

KROK 6: Keď sú šalotky karamelizované, pridajte cukor, balzamový ocot, sušené byliny, soľ a korenie. Dobre premiešajte. Rozložte šalotky rovnomerne na dno hrnca.

KROK 7Pomocou vidličky prepichnite lístkové cesto a položte ho na karamelizované šalotky.

KROK 8Vložte do rúry a varte 20 minút.

KROK 9Medzitým v miske zmiešajte čerstvý syr, olivový olej, sušené byliny a korenie. Odložte stranou.

KROK 10Keď je tart Tatin upečený, nechajte ho trochu vychladnúť pred tým, ako ho vyklopíte z formy.

KROK 11Nakoniec rozotrite čerstvý syr na tart. Podávajte okamžite.

TIP: Pre rovnomerné varenie vyberte šalotky rovnakej veľkosti a nie príliš veľké. Môžete ich tiež rozkrojiť na polovicu, ale budú sa variť dlhšie. Aby ste zmenili chuť, môžete pridať niekoľko rozdrvených vlašských orechov do čerstvého kozieho syra pred podávaním.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko