KROK 1: Ošúpte šalotky.
KROK 2: Rozohrejte hrniec na vysokú teplotu. Pridajte maslo a olej.
KROK 3: Keď sa maslo rozpustí, pridajte šalotky a nechajte ich sfarbiť po dobu 6 minút, občas premiešajte.
KROK 4: Pridajte vodu a zakryjte. Znížte teplotu a varte 10 minút.
KROK 5: Predhrejte rúru na 180°C.
KROK 6: Keď sú šalotky karamelizované, pridajte cukor, balzamový ocot, sušené byliny, soľ a korenie. Dobre premiešajte. Rozložte šalotky rovnomerne na dno hrnca.
KROK 7: Pomocou vidličky prepichnite lístkové cesto a položte ho na karamelizované šalotky.
KROK 8: Vložte do rúry a varte 20 minút.
KROK 9: Medzitým v miske zmiešajte čerstvý syr, olivový olej, sušené byliny a korenie. Odložte stranou.
KROK 10: Keď je tart Tatin upečený, nechajte ho trochu vychladnúť pred tým, ako ho vyklopíte z formy.
KROK 11: Nakoniec rozotrite čerstvý syr na tart. Podávajte okamžite.
TIP: Pre rovnomerné varenie vyberte šalotky rovnakej veľkosti a nie príliš veľké. Môžete ich tiež rozkrojiť na polovicu, ale budú sa variť dlhšie. Aby ste zmenili chuť, môžete pridať niekoľko rozdrvených vlašských orechov do čerstvého kozieho syra pred podávaním.
Odporučené produkty