• Obed
  • 13.12.2023

Ružičkový kel s hľuzovkami

kapusta vánoční.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
7 min

Suroviny

  • 800 g ružičkového kelu uvareného pod tlakom
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky
  • 2 limetky, šťava a kôra
  • 4 polievkové lyžice jemne nasekanej pažítky
  • 2 polievkové lyžice pražených píniových orieškov
  • 3 polievkové lyžice sušených brusníc
  • 2 polievkové lyžice hľuzovkového oleja
  • 40 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • Soľ, korenie

Pripravte si ingrediencie. Pažítku nakrájajte nadrobno.

Do nádoby nalejte olej. Pridajte ružičkový kel, cibuľu, citrónovú kôru, soľ a korenie.

Smažte 4 minúty, potom pridajte citrónovú šťavu a nechajte ju odpariť.

Tlakové varenie.

Podávajte horúce s hľuzovkovým olejom a ostatnými prísadami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko