• Obed
  • 8.3.2024

Rolovaná bravčová pečienka s citrusmi - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Pečená vepřová roláda s citrusy.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
45 min
Varenie
Varenie
75 min

Suroviny

  • 1 kg pečenej bravčovej panenky
  • 2 malé stonky zeleru (80 g)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice lístkov rozmarínu
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 75 g nakrájanej pancetty
  • 1 väčšia vetvička rozmarínu
  • 40 cl mlieka
  • 90 g polenty
  • 1 citrónová kôra
  • 0,5 pomarančovej kôry
  • 1 čajová lyžička jemnej soli
  • 3 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
  • 1 vaječný žĺtok
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica bobúľ borievky
  • Polovica pomaranča, rozkrojená na štvrtiny
  • Polovica citróna, rozkrojená na štvrtiny
  • 50 cl vody
  • 2 polievkové lyžice teľacieho vývaru v prášku
  • 1 polievková lyžica tekutého medu
  • 40 g masla

Príprava mäsa. Na doske pomocou noža nakrájajte mäso tak, aby ste ho rozvinuli. Do malého mixéra vložte zeler, cesnak, listy rozmarínu a olej. Zmes zmiešajte a rozotrite po celom povrchu mäsa. Rozsypte naň nakrájanú pancettu a potom mäso priečne stočte do tvaru klobásy. Mäso zviažte. Pomocou povrázku pripevnite k mäsu malé kúsky rozmarínovej vetvičky.

Umiestnite pečienku do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY na 200 °C počas 45 minút. V polovici pečenia zalejte pečienku pohárom vody.

V hrnci priveďte mlieko do varu, potom prilejte polentu a varte na miernom ohni 7 minút. Zmes prelejte do misy a pridajte citrusovú kôru, soľ, parmezán a žĺtok. Premiešajte stierkou a nalejte do misy na hrúbku 2 cm. Nechajte vychladnúť v chladničke 1 hodinu.

V hrnci na oleji opečieme cesnak, borievky a ovocie. Dobre opekajte na silnom ohni 3 minúty, potom pridajte vodu a varte 5 minút. Preceďte cez jemné sitko. Vývar vráťte do hrnca. Teľací vývar rozšľahajte s medom a redukujte, kým nedosiahne sirupovú konzistenciu. Na miernom ohni vmiešajte maslo.

Polentu vyklopíme a nakrájame na 2 cm tyčinky. Vložte polentu do fritézy Easy Fry so štandardným podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 200 °C na 15 minút. V prípade potreby skontrolujte, či je polenta pekne zlatistá.

Na doske odstráňte povrázok a pečienku nakrájajte na plátky. Podávajte s polentou a polejte omáčkou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko