Príprava mäsa. Na doske pomocou noža nakrájajte mäso tak, aby ste ho rozvinuli. Do malého mixéra vložte zeler, cesnak, listy rozmarínu a olej. Zmes zmiešajte a rozotrite po celom povrchu mäsa. Rozsypte naň nakrájanú pancettu a potom mäso priečne stočte do tvaru klobásy. Mäso zviažte. Pomocou povrázku pripevnite k mäsu malé kúsky rozmarínovej vetvičky.
Umiestnite pečienku do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY na 200 °C počas 45 minút. V polovici pečenia zalejte pečienku pohárom vody.
V hrnci priveďte mlieko do varu, potom prilejte polentu a varte na miernom ohni 7 minút. Zmes prelejte do misy a pridajte citrusovú kôru, soľ, parmezán a žĺtok. Premiešajte stierkou a nalejte do misy na hrúbku 2 cm. Nechajte vychladnúť v chladničke 1 hodinu.
V hrnci na oleji opečieme cesnak, borievky a ovocie. Dobre opekajte na silnom ohni 3 minúty, potom pridajte vodu a varte 5 minút. Preceďte cez jemné sitko. Vývar vráťte do hrnca. Teľací vývar rozšľahajte s medom a redukujte, kým nedosiahne sirupovú konzistenciu. Na miernom ohni vmiešajte maslo.
Polentu vyklopíme a nakrájame na 2 cm tyčinky. Vložte polentu do fritézy Easy Fry so štandardným podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 200 °C na 15 minút. V prípade potreby skontrolujte, či je polenta pekne zlatistá.
Na doske odstráňte povrázok a pečienku nakrájajte na plátky. Podávajte s polentou a polejte omáčkou.
Odporučené produkty