Rizoto z jačmenných krúp s hubami - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Cook4me+
4 (1x)
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
15 min
Varenie
25 min
Suroviny
2 porcie
150 g jačmenných krúp č. 10, vopred namočených, prepláchnutých
3 strúčiky cesnaku
1 šalotka
125 g čerstvých húb
30 ml olivového oleja
5 cl bieleho vína
1 lyžička drvenej rasce
hrsť sušených húb, vopred namočených
300 ml kuracieho vývaru
20 g masla na zjemnenie / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
20 g parmezánu / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
mleté čierne korenie
soľ
4 porcie
300 g jačmenných krúp č. 10, vopred namočených, prepláchnutých
6 strúčikov cesnaku
2 šalotky
250 g čerstvých húb
50 ml olivového oleja
10 cl bieleho vína
2 lyžičky drvenej rasce
2 hrste sušených húb, vopred namočených
500 ml kuracieho vývaru
40 g masla na zjemnenie / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
40 g parmezánu / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
mleté čierne korenie
soľ
6 porcií
450 g jačmenných krúp č. 10, vopred namočených, prepláchnutých
9 strúčikov cesnaku
3 šalotky
350 g čerstvých húb
80 ml olivového oleja
15 cl bieleho vína
3 lyžičky drvenej rasce
3 hrste sušených húb, vopred namočených
700 ml kuracieho vývaru
60 g masla na zjemnenie / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
60 g parmezánu / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
mleté čierne korenie
soľ
Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie a po nahriatí na oleji osmažíme šalotku nakrájanú na kocky dosklovita. Pridáme rascu, nasekaný cesnak, nakrájané hríby a orestujeme. Pridáme namočené huby aj s nálevom, krúpy a zalejeme vývarom a vínom. Osolíme, zaklopíme a zapneme na tlakové varenie na 25 minút. Dochutíme soľou, korením, pridáme maslo na zjemnenie a vmiešame strúhaný parmezán.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.