• Obed
  • 25.5.2020

Rizoto z jačmenných krúp s hubami - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Cook4me+

4 (1x)
krupove rizoto.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

2 porcie

  • 150 g jačmenných krúp č. 10, vopred namočených, prepláchnutých
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šalotka
  • 125 g čerstvých húb
  • 30 ml olivového oleja
  • 5 cl bieleho vína
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • hrsť sušených húb, vopred namočených
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 20 g masla na zjemnenie / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
  • 20 g parmezánu / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
  • mleté čierne korenie
  • soľ

4 porcie

  • 300 g jačmenných krúp č. 10, vopred namočených, prepláchnutých
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 šalotky
  • 250 g čerstvých húb
  • 50 ml olivového oleja
  • 10 cl bieleho vína
  • 2 lyžičky drvenej rasce
  • 2 hrste sušených húb, vopred namočených
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 40 g masla na zjemnenie / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
  • 40 g parmezánu / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
  • mleté čierne korenie
  • soľ

6 porcií

  • 450 g jačmenných krúp č. 10, vopred namočených, prepláchnutých
  • 9 strúčikov cesnaku
  • 3 šalotky
  • 350 g čerstvých húb
  • 80 ml olivového oleja
  • 15 cl bieleho vína
  • 3 lyžičky drvenej rasce
  • 3 hrste sušených húb, vopred namočených
  • 700 ml kuracieho vývaru
  • 60 g masla na zjemnenie / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
  • 60 g parmezánu / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie a po nahriatí na oleji osmažíme šalotku nakrájanú na kocky dosklovita.
krupove rizoto-postup1.jpg
Pridáme rascu, nasekaný cesnak, nakrájané hríby a orestujeme.
krupove rizoto-postup2.jpg
Pridáme namočené huby aj s nálevom, krúpy a zalejeme vývarom a vínom. Osolíme, zaklopíme a zapneme na tlakové varenie na 25 minút.
krupovo rizoto-postup3.jpg
Dochutíme soľou, korením, pridáme maslo na zjemnenie a vmiešame strúhaný parmezán.


Odporučené produkty



Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko