• Desiata roka
  • 18.4.2024

Rio Mare Desiata roka - prestížna gastronomická súťaž

5 (1x)
Rio Mare Svačina Roku 2024 - Tefal.jpg

Možno si už počul o prestížnej gastronomickej súťaži Rio Mare Svačina roku (vlani prebehol už 10. jubilejný ročník) a jej slovenskej verzii Rio Mare Desiata roka. Možno sa niektorí z Tvojich spolužiakov súťaže zú- častnili v predchádzajúcich rokoch. A možno o nej čítaš vôbec prvýkrát. Každopádne pre Teba a Tvojich spolužiakov zo stredných odborných škôl alebo stredných učilíšť so zameraním na gastronómiu z celej republiky máme pozvanie. A tento rok sme si prichystali veľké novinky.

Rio Mare Desiata roka 2024

Pre žiakov i spolužiakov zo stredných odborných škôl alebo stredných učilišt so zameraním na gastronómiu z celého Slovenska máme pozvanie. Tento rok sme si tiež prichystali veľké novinky!

Čo je Rio Mare Desiata roka?

Gastronomická súťaž určená mladým talentom z odboru. Príležitosť vyvinutá značkou Rio Mare, kde môžete rozvinúť svoju fantáziu, zapojiť kulinársky um a vyskúšať si, aké je varenie na čas, zistiť, aká je úroveň konkurencie z iných škôl, vziať zodpovednosť do vlastných rúk a nebáť sa ukázať, čo v každom z vás je.

Ako sa môžete do gastronomickej súťaže zapojiť?

Jednoduchšie to už byť ani nemôže – načítaj QR kód nižšie alebo skopíruj tento odkaz na

Odošli vyplnenú prihlášku a je to! Potom už môžeš začať vymýšľať, ako originálne spracuješ svoju tohtoročnú DESIATU.

Prihlášky sa môžu podávať do 31. 5. 2024.

V prípade akýchkoľvek nejasností nás môžeš kontaktovať na e-maile desiata.roka@ev-pr.eu alebo na telefónnom čísle +420 732 297 922.

O čo sa hrá?

Víťaz súťaže získa pre svoju školu vybavenie značky TEFAL v hodnote 2500 eur. Najväčší kuchársky talent sa navyše môže tešiť na voucher do e-shopu TEFAL v hodnote 2500 eur len pre seba! Ale to určite nie je všetko, cien máme pripravených oveľa viac, nikto neodíde s prázdnymi rukami.

Ako súťaž prebieha?

Rio Mare Svačina roku & Desiata roka predstavujú pre rok 2024 úplne unikátny koncept: Česko-Slovenské zápolenie, ktoré postaví proti sebe nielen samotných súťažiacich, ale aj šéfkuchárov – ambasádorov značky TEFAL: Ondru Slaninu a Martina Kolníka. Tohtoročná súťaž bude rozdelená do dvoch kôl: Korešpondenčné – to prebehne v každej krajine zvlášť, a Grande finále, kde sa stretnú vybraní finalisti.

1) Korešpondenčné kolo

V prvom kole musí súťažiaci prísť s vlastným nápadom na DESIATU, ktorú pripraví s použitím produktu Rio Mare. Úlohou je uvariť 4 porcie, jednu z nich naservírovať do desiatovej krabičky TEFAL, ktorú dostane každý prihlásený študent, ďalšiu potom na tanier. Následne je potrebné zaslať fotky aj s postupom prípravy a kalkulačným listom na e-mailovú adresu svacina.roku@ev-pr.cz. Ďalšie podrobnosti nájdete v pravidlách súťaže.

2) Grande finále

Do Grande finále, ktoré prebehne 10. októbra 2024 v Českej republike, vyberieme celkom 14 študentov (sedem statočných z Česka, sedem zo Slovenska). Tí budú variť svoje recepty z Korešpondenčného kola priamo pred zrakmi poroty a v určenom čase. Nakoniec určíme 3 víťazov z Česka, 3 zo Slovenska, ale aj absolútneho víťaza, ktorý získa špeciálnu cenu.

Na koho sa môžeme tento rok tešiť?

Matteo Brogi

…pracoval po boku Zdeňka Pohlreicha v pražskej reštaurácii Divinis, ale vždy sníval o vlastnom podniku. Autentický taliansky gastronomický skvost vytvoril na pražskej Letnej, v reštaurácii Da Matteo varí typické rímske jedlá, ktoré vychádzajú z rodinných tradícií jeho rodného mesta.

Ondra Slanina

…je obľúbený český šéfkuchár, ktorý je spolumajiteľom a executive chefom pražských reštaurácií Chateau st. Havel a Ginger & Fred v Tancujúcom dome. Do povedomia verejnosti sa zapísal moderovaním kulinárskej televíznej šou Kluci v akci. Je majiteľ a lektor školy varenia Hungry Town. Má za sebou nespočetné množstvo stáží a ocenení, ktoré akcentujú jeho kulinársky um.

Martin Kolník

…je externý šéfkuchár a zakladateľ street food konceptu Chlieb vo vajci INAK. Vášeň pre varenie objavil už v škole, ale mnoho skúseností nabral aj pri práci so špičkovými šéfkuchármi. Spolupracoval na projektoch ako Kontajner Riviera, Spitz Restaurant & Bar Vysoké Tatry alebo hotel Hradná Brána. Rád by svoje bohaté skúsenosti posunul ďalej všetkým ľuďom, ktorí o ne majú záujem – či už sa chcú len inšpirovať alebo zdokonaliť. Martin totiž verí, že práve vďaka nemu by aj oni vo varení mohli objaviť svoju novú vášeň.

Súťaž bude moderovať dvojica Kvetka Horváthová a Aleš Háma

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko