• Obed
  • 3.2.2025

Punjabi Samossa - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

punjabi samosa.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
45 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 300 g múky T45
  • 9 cl olivového oleja
  • 6 g soli
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 12 cl teplej vody
  • 250 g zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na 0,5 cm kocky
  • 80 g mrazeného alebo konzervovaného hrášku, scedeného
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice strúhaného zázvoru
  • 1 čajová lyžička prášku garam masala
  • 0,5 čajovej lyžičky rasce
  • 2 štipky soli
  • 3 cl olivového oleja

KROK 1: Pripravte si cesto: zmiešajte múku a soľ v miske. Pridajte olej a vypracujte zmes do piesočnatej konzistencie. Postupne pridávajte vodu a vypracujte pevné cesto.

KROK 2: Cesto rozdeľte na 8 častí a vytvarujte z nich guľky. Guľky prikryte a nechajte asi 30 minút odpočívať.

KROK 3: V príjemcovi zmiešajte všetky prísady na plnku.

KROK 4: Pracovnú plochu si zľahka vysypte múkou; cesto by malo zostať lepkavé. Každú guľku rozvaľkajte na 18 cm dlhý kruh a potom ju rozrežte na 2 časti, aby ste získali polkruhy. Vezmite polkruh, okraje navlhčite vodou a prekrývaním okrajov vytvorte kužeľ. Vyberte kornútok z dlane a naplňte ho do troch štvrtín náplňou. Okraje zapečieme do tvaru trojuholníka.

KROK 5: Opakujte so zvyšným cestom a plnkou.

KROK 6: Vložte samossy do spotrebiča s plechom. Spustite proces varenia.

KROK 7: V prípade potreby zopakujte postup so zvyšnými samossami.

KROK 8: Horúce samossy potrite olivovým olejom.

TIP: Samossas podávajte horúce s mätovou omáčkou alebo tamarindovým čatní.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko