• Obed
  • 14.4.2025

Pstruh amandine - Tefal Ingenio 2024

Pstruh amandin.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
12 min

Suroviny

  • 4 pstruhy, každý 250 g, s hlavou alebo bez hlavy
  • 60 g múky
  • 1 polievková lyžica soli
  • 2 vetvičky citrónového tymiánu
  • 80 g masla
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 40 g strúhaných mandlí
  • 1 nasekaný strúčik cesnaku
  • Šťava z 2 citrónov
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate

KROK 1Na plech vysypte múku a pstruha opečte z oboch strán. Vnútornú časť dochuťte soľou a citrónovým tymianom.

KROK 2Panvicu rozohrejte na strednom ohni. Počkajte, kým termosignál úplne sčervená, pridajte olej a maslo a vložte pstruha na panvicu.

KROK 3Pečte 8 minút, v polovici pečenia obráťte. Skontrolujte vidličkou a mäso roztvorte.

KROK 4Pstruha odložte na plech a tuk nechajte v panvici.

KROK 5Panvicu rozohrejte na strednom ohni. Pred opekaním mandlí počkajte, kým sa termosignál úplne nesčervená. Mandle opražte a potom mimo ohňa pridajte cesnak a citrónovú šťavu.

KROK 6Zmes rozotrite na každého pstruha a posypte petržlenovou vňaťou. Podávajte s dusenými zemiakmi.

TIP: Pred podávaním udržujte pstruha v teple v rúre. Pstruh amandine je klasické francúzske jedlo, ktoré sa často pripravuje na Veľkú noc pre svoju jednoduchosť a jemnú chuť. Mandle dodajú pstruhom chrumkavú štruktúru, ktorá sa dokonale snúbi s ich jemnosťou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko