• Rady & Tipy
  • 11.11.2022

Poradíme, ako na rýchle a lacné varenie

Poradíme, ako na rýchle a lacné varenie - header.png

Chcete ušetriť financie alebo máte málo času? Prinášame vám niekoľko efektívnych tipov, ako si lacno, rýchlo a zdravo pripravíte kvalitné jedlo svojpomocne bez polotovarov. Aby ste neprejedli celú výplatu, je pre vás predsa len výhodnejšie variť doma.

Ekonomické varenie: Aké suroviny k nemu použiť

Pokiaľ aktuálne riešite, ako sa lacno stravovať a zároveň mať zdravý a vyvážený jedálniček, základom je správny výber surovín. Aké suroviny teda použiť na lacné a zdravé varenie? Doma by vám nemali chýbať zemiaky, ryža, cestoviny, šošovica, fazuľa, pšeno, vajcia, múka, rastlinný olej, soľ, cukor, korenie, mliečne výrobky, sezónne ovocie a zelenina a tiež základné druhy mäsa.

Ak premýšľate nad tým, ako variť lacno, naučte sa pripravovať pokrmy podľa ročného obdobia zo sezónnych potravín. Napríklad sezónne ovocie a zelenina majú nižšiu cenu alebo si ich môžete priamo sami vypestovať v záhradke. Základom lacného varenia je navyše nakupovať iba nevyhnutné suroviny, z ktorých však môžete vykúzliť chutné a zdravé jedlá.

Tipy, ako variť zdravo a lacno: Prípravu jedál si starostlivo rozplánujte

Zaujíma vás, ako sa lacno stravovať? Základom je, aby ste si prípravu jedál starostlivo rozplánovali a zamerali sa aj na premyslený nákup surovín. Vytvorte si napríklad dopredu týždenný jedálniček, v rámci ktorého si presne rozpíšte všetky denné chody. A práve podľa tohto vopred pripraveného jedálnička urobte tiež premyslený nákup jednotlivých ingrediencií, ktoré sú potrebné a ktoré doma práve nemáte.

Čo sa vám naopak oplatí nakupovať do zásoby vo veľkých baleniach? Najlepšie trvanlivé sypké potraviny, v prípade ktorých viete, že ich pri varení či pečení budete veľmi často používať. V akciách je tak výhodné si do zásoby nakúpiť cestoviny, ryžu, strukoviny, múku a prísady na pečenie, ktoré uchovávajte najlepšie v špajze či potravinovej skrini.

A čo by vám nemalo chýbať v chladničke? Základnými surovinami, ktoré by ste mali mať doma v chladničke, patria vajcia, mlieko, maslo, biely jogurt, čerstvá zelenina, horčica, kečup a niektoré druhy ovocia. Ktoré základné potraviny zase patria do mrazničky? Základné druhy mäsa, ryby, mrazená zelenina, mrazené ovocie a mrazené huby.

Pýtate sa, ako sa lacno stravovať?

  Z kombinácie vyššie uvedených surovín pripravíte rýchlo, ľahko, lacno a tiež zdravo množstvo báječných receptov. Aby vám išlo lacné varenie naozaj dobre od ruky, chce to mať aj správnu výbavu na prípravu jedál. Rýchlo, ľahko a s použitím základných surovín uvaríte najmä v multifunkčnom hrnci Cook 4 Me+ Connect od Tefalu, ktorý umožňuje varenie v pare, tlakové varenie, klasické varenie s tromi úrovňami teploty, pečenie, vyprážanie a tiež opekanie. Tento šikovný pomocník vie tiež udržovať teploty, takže pokrm zostane po uvarení stále teplý.  

Cook4Me+ Connect je šikovný hrniec, v ktorom varenie prebieha automaticky. Stačí ho pomocou aplikácie My Cook4me, ktorá je voľne na stiahnutie na Google Play alebo App Store, spárovať so svojím mobilom a následne sa pustiť do lacného, rýchleho a zdravého varenia.  

Lacné recepty na obed aj večeru pre Cook 4 Me+ Connect: Kde brať inšpiráciu?

Riešite, kde brať recepty na lacné jedlá a čo uvariť na obed za pár korún? V mobilnej aplikácii Tefal určenej pre multifunkčný hrniec Cook4Me+ Connect nájdete stovky lacných, rýchlych a zdravých receptov, ktorý vám tento šikovný pomocník behom chvíľky pripraví. Veľkou výhodou tiež je, že aplikáciu My Cook4me môžete aktualizovať aj o svoje vlastné recepty na lacné jedlo.  

Multifunkčný hrniec Cook4Me+ Connect je určený nielen na ekonomické varenie. Uvítajú ho aj ľudia, ktorým nezostáva príliš času na prípravu jedál. Tefal Cook 4 Me+ Connect predstavuje totiž vášho osobného asistenta v kuchyni, ktorý zvládne lacné aj rýchle recepty.  

Podľa inštrukcií v mobilnej aplikácii stačí do šikovného hrnca vložiť všetky potrebné základné suroviny. Následné varenie v Cook4Me+ Connect už nemusíte nijako kontrolovať, všetko prebieha automaticky. Tento šikovný multifunkčný hrniec vás krok za krokom dovedie až k výslednému lahodnému pokrmu.

  Keďže si v Cook4Me+ môžete pripraviť jedlo až pre 6 osôb, je to ideálny pomocník aj na recepty na viac dní, ako sú napríklad zapečené zemiaky, francúzske zemiaky s údeninou, šunkafleky alebo zapečené cestoviny s kuracím mäsom a špenátom. V tomto šikovnom hrnci, tak zvládnete lacné a rýchle recepty nielen pre seba, ale aj pre svoju viacčlennú rodinu.  

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko