• Obed
  • 8.4.2022

Pomaly pečené kačacie stehná s omáčkou, červenou kapustou a knedľou - recept od @davidvkuchyni

1170_658_100__exact__Pomalu pečená kachní stehna s omáčkou, červeným zelím a knedlíkem.jpg
Počet osob
Počet osôb
0
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
0 min
Varenie
Varenie
0 min
Výživové hodnoty celého receptu
Výživové hodnoty celého receptu
2007 kcal

Suroviny

Suroviny

  • Kačacie stehná
  • 2 kačacie stehná
  • 400ml vývaru
  • Soľ
  • Čierne korenie

Kapusta v multifunkčnom hrnci Cook4me+

  • 400 g červenej kapusty
  • 2 lyžičky rasce
  • 2 lyžičky zápražky
  • Ocot
  • Soľ
  • Cukor
  • 150ml vody
  • Rastlinný olej

Karlovarská knedľa

  • 200 g toastového chleba
  • 2 vajcia
  • Olivový olej
  • 70-100 g polohrubej múky
  • 100 ml mlieka
  • Petržlenová vnať
  • Muškátový oriešok
  • Soľ
  • Čierne Korenie

Kačacie stehná:

· Z kačacích stehien odrežeme prebytočný tuk a deň vopred ich nasolíme.

· Kačacie stehná dáme do Cook4me+, podlejeme vývarom a okoreníme.

· Extra Crisp Lid nastavíme na 120 °.

· Pomaly pečieme 2 hodiny.

· Po pečení kačacie stehná vyberieme a Cook4me nastavíme na opekanie.

· Odvaríme všetku vodu a následne zaprášime múkou.

· Krátko opečieme a následne zalejeme vodou a dôkladne rozmiešame.

· Necháme 15 minút prevariť.

· Dochutíme soľou a čiernym korením a zlejeme do rajnice. Pred podávaním ohrejeme.

· Kačacie stehná vrátime späť a pomocou Extra Crisp (program opekania) upečieme kožu do zlatista.

Kapusta

Cook4me+ nastavíme na opekanie a necháme rozpáliť.

Potom pridáme trochu oleja a 2 minúty na ňom opečieme nakrájanú kapustu.

Ku kapuste pridáme rascu, osolíme a podlejeme vodou.

Zapneme tlakové varenie, nastavíme na 12 minút a zatvoríme veko hrnca.

Potom veko opäť otvoríme a kapustu dochutíme cukrom a octom a zahustíme zápražkou (ja som použil tú kupovanú, nemusí sa dlho variť).

Opäť zapneme program opekania a necháme krátko prevariť.

Kapusta je hotová za 20 minút v šikovnom hrnci TefalCook4me+

Karlovarská knedľa

Tieto jednoduché a rýchle knedle si zamilujete. Výsledok zaručený.

Ja som ich robil v multifunkčnom hrnci Cook4me+ od @tefalcz (@tefalsk). A to z jednoduchého dôvodu, všetko môžem urobiť v ňom, nemusím umývať toľko riadu, a navyše je to rýchlejšie.

Zvládne opiecť toastový chlieb, a potom knedle perfektne uvariť v pare.

Takže úspora času, energie a práce, to je výhra.

Postup:

Toastový chlieb nakrájame na kocky.

Cook4me+ zapneme na program opekania a necháme nahriať.

Pridáme trochu olivového oleja a začneme opekať kocky chleba.

Premiešame a opekáme 5 minút.

Opečený toastový chlieb presypeme do misy a necháme úplne vychladnúť

Medzitým si nakrájame petržlenovú vňať na jemno a vajcia rozšľaháme s mliekom.

Do vychladnutého chleba pridáme petržlenovú vňať, soľ, čierné korenie, muškátový kvet a zalejeme zmesi mlieka a vajcia.

Dôkladne premiešame.

Na záver postupne prisypávame múku a miešame. Prisypávame, kým nevznikne skoro nelepivá zmes.

Zmes rozdelíme na štvrtiny a vytvarujeme okrúhle knedle.

Cook4me+ nastavíme do programu tlakového varenia a vlejeme do nádoby cca 2dcl vody.

Knedle umiestnime do naparovacieho košíka a vložíme do hrnca.

Hrniec uzavrieme a necháme uvariť.

Po uvarení knedle vyberieme z hrnca a poprepichujeme špajľou.

Servírujeme knedle, kapustu, omáčku a kačicu

Podrobnejšie informácie o výživových hodnotách tohoto receptu nájdete v aplikácii Kalorické Tabuľky.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko