KROK 1: Predhrejte rúru na 180 °C.
KROK 2: V zapekacej miske zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte na kocky nakrájaný zeler, nasekanú cibuľu a cesnak. Osoľte. Varte na miernom ohni 5 minút, kým zelenina nie je priesvitná. Zalejte zeleninovým vývarom a prikryte. Nechajte opekať 10 minút.
KROK 3: Keď je náplň uvarená, pridajte kocky chleba a premiešajte, aby sa do nich vstrebala šťava z varenej zeleniny. V tejto fáze nemiešajte príliš dlho.
KROK 4: Vložte zapekaciu misu (bez pokrievky) do rúry a nechajte ju 20 minút piecť a sfarbiť.
KROK 5: Vrch posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte. Plnka by mala byť na povrchu chrumkavá a vo vnútri sa rozplývať.
TIP: Tento recept je základom Dňa vďakyvzdania a často sa používa na prípravu zvyškov moriaka. Môžete ho obohatiť o zvyšky rozdrveného vareného morčacieho mäsa. Kúsky mäsa pridajte súčasne s chlebovými krutónmi.
Odporučené produkty