• Obed
  • 7.2.2025

Plnka na americký spôsob - Tefal Ingenio 2024

Nádivka v americkém stylu.jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
35 min

Suroviny

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 20 g masla
  • 2 stonkové zelery nakrájané na malé kocky
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 20 cl zeleninového vývaru
  • 250 g suchého chleba nakrájaného na kocky
  • Soľ a čierne korenie
  • 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate

KROK 1Predhrejte rúru na 180 °C.

KROK 2V zapekacej miske zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte na kocky nakrájaný zeler, nasekanú cibuľu a cesnak. Osoľte. Varte na miernom ohni 5 minút, kým zelenina nie je priesvitná. Zalejte zeleninovým vývarom a prikryte. Nechajte opekať 10 minút.

KROK 3Keď je náplň uvarená, pridajte kocky chleba a premiešajte, aby sa do nich vstrebala šťava z varenej zeleniny. V tejto fáze nemiešajte príliš dlho.

KROK 4Vložte zapekaciu misu (bez pokrievky) do rúry a nechajte ju 20 minút piecť a sfarbiť.

KROK 5Vrch posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte. Plnka by mala byť na povrchu chrumkavá a vo vnútri sa rozplývať.

TIP: Tento recept je základom Dňa vďakyvzdania a často sa používa na prípravu zvyškov moriaka. Môžete ho obohatiť o zvyšky rozdrveného vareného morčacieho mäsa. Kúsky mäsa pridajte súčasne s chlebovými krutónmi.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko