• Obed
  • 7.2.2025

Plnený pečený seitan - Tefal Ingenio 2024

Plněná seitan pečeně.jpg
Počet osob
Počet osôb
12
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
60 min
Varenie
Varenie
75 min

Suroviny

  • 600 g múky T45
  • 100 g pohánkovej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička korenia
  • 1 čajová lyžička cesnakovej kaše
  • 1 čajová lyžička cibuľovej kaše
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • 1 čajová lyžička sušených byliniek
  • 35 cl vody
  • 4 cl olivového oleja
  • 50 g paradajkovej pasty
  • 3 cl jablčného octu
  • 3 cl sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 1 stonkový zeler nakrájaný na malé kocky
  • 450 g šampiňónov nakrájaných na kocky
  • 4 polievkové lyžice vody (voliteľné)
  • 50 g nasekaných vlašských orechov
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ a čierne korenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 50 g mäkkého masla
  • 10 cl bieleho vína
  • 30 cl zeleninového vývaru
  • 3 polievkové lyžice orechového oleja

KROK 1Tento recept je potrebné pripraviť večer predtým a nechať ho cez noc odpočívať.

KROK 2Príprava cesta: v miske zmiešajte pšeničnú múku, pohánkovú múku, soľ, korenie a koreniny. V inej miske zmiešajte vodu, olej, paradajkový pretlak, ocot a sójovú omáčku.

KROK 3Tekutiny nalejte do múky a premiešajte, aby vzniklo cesto (ako na chlieb). Na prípravu môžete použiť mixér. Kým pripravíte náplň, cesto uložte na chladné miesto.

KROK 4Na prípravu plnky zohrejte zapekaciu misu s olivovým olejom. Pridajte cesnak, cibuľu a zeler a potom zmiernite teplotu. Nechajte variť 5 až 6 minút. Pridajte huby a ochuťte ich soľou a korením. Dobre premiešajte a prikryté varte 10 minút. Ak huby nepúšťajú vodu, môžete pridať trochu viac vody.

KROK 5Keď sú huby uvarené, prelejte zmes do misy a pridajte orechy a petržlenovú vňať. Upravte korenie.

KROK 6Na prípravu naplňte zapekaciu misu vodou a priveďte ju do varu.

KROK 7Seitanové cesto položte na papier na pečenie a rozvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou asi 2 cm. Do stredu dajte plnku v tvare klobásy, potom cesto zrolujte (pomocou papiera na pečenie), aby ste plnku zabalili a vytvorili pečienku. Túto rolku v tvare klobásy prikrytú papierom na pečenie zabaľte do potravinárskej fólie. Na koncoch zaviažte uzol a potom ho zviažte ako pri pečeni, aby počas pečenia držal na mieste a vyzeral ako pečený.

KROK 8Vložte do zapekacej misy, prikryte a nechajte 40 minút dusiť.

KROK 9Keď je pečienka upečená, vyberte ju, nechajte vychladnúť a potom ju dajte na noc do chladničky.

KROK 10Na druhý deň odstráňte z pečienky povrázok, potravinársku fóliu a papier na pečenie. Rozohrejte zapekaciu misu s olejom a maslom. Keď je maslo mäkké, opečte na ňom pečienku. Prilejte biele víno a znížte oheň. Pridajte zeleninový vývar a varte, kým nevznikne omáčka. Na záver dochuťte orechovým olejom.

KROK 11Pečienku nakrájajte na plátky a ihneď podávajte s perlovou šťavou. Dobrú chuť!

TIP: Podávajte s dusenými zemiakmi.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko