Pripravte konfitovanú šalotku: celé neolúpané šalotky obalte v olivovom oleji. Vložte ich do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 20 minút. Nechajte vychladnúť.
Šalotku ošúpte a vyberte dužinu. Dužinu nakrájajte nožom. Odložte bokom.
Zemiaky umyte. Naplňte nádržku na vodu. Vložte zemiaky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom sa spustite program PARA pri 100 °C na 50 minút. Pomocou špičky noža skontrolujte, či sú upečené, a v prípade potreby upravte čas.
V šalátovej mise obaľte celé zemiaky zvyšným olivovým olejom a soľou.
Vylejte vodu z dna koša. Zemiaky vyberte a nechajte vychladnúť.
Vydlabte zemiaky v šupke: odrežte vrchnú časť zemiakov. Dužinu vyberajte lyžicou a dbajte na to, aby zemiaky držali tvar a boli pevné. Vytvarujte z nich malé lodičky. Uvarené šupky vložte do veľkej misy.
Oddeľte bielky a žĺtky. Odložte bokom.
Príprava plnky na pečené zemiaky v šupke: dužinu zemiakov roztlačte vidličkou. Pridajte konfitovanú šalotku, rascu, višňový ocot, žĺtky, korenie a polovicu masla. Premiešajte.
V inej miske vyšľahajte bielky do tuhého snehu. Jemne ju vmiešajte do zemiakovej zmesi.
Pomocou lyžice naplňte zemiaky zmesou tak, aby sa vytvorila úhľadná kupola.
Na zemiaky položte kúsky masla. Vložte zemiaky do fritézy Easy Fry a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 16 minút.
Podávajte ihneď.
Odporučené produkty