KROK 1: Z paprík odrežte horné časti a odstráňte jadierka. Umiestnite ich do zapekacej misy primeranej veľkosti a vnútro osoľte a okoreňte.
KROK 2: V miske zmiešajte mleté mäso, ryžu, paradajky, cibuľu, cesnak, paradajkový pretlak, bylinky a olej. Okoreňte podľa chuti.
KROK 3: Rozdeľte plnku medzi papriky tak, aby ste ich nepreplnili (ryža počas pečenia zväčší svoj objem).
KROK 4: Každú papriku zalejte vriacou vodou a potom prebytočnú vodu vylejte do zapekacej misy.
KROK 5: Odrezané horné časti vráťte na papriky.
KROK 6: Vložte zapekaciu misu do spotrebiča. Spustite proces pečenia.
KROK 7: Pečené papriky dajte na tanier a ihneď podávajte.
TIP: Papriky môžete nahradiť vydlabanou okrúhlou cuketou, cibuľou alebo baklažánom. Pre každú zeleninu upravte čas varenia.