• Obed
  • 13.12.2023

Plnené morčacie prsia

5 (2x)
plněná krůta.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
25 min
Varenie
Varenie
21 min

Suroviny

  • 1,5 stonky zeleru, nakrájaného
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná
  • 0,5 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
  • 1 nasekaný strúčik cesnaku
  • 1,5 polievkovej lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 75 g strúhanky
  • 85 ml plnotučného mlieka
  • 600 g morčacích pŕs vhodných na pečenie a pripravených mäsiarom
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1,5 polievkovej lyžice hrubozrnnej horčice
  • 30 cl zeleninového vývaru
  • Soľ, korenie
  • 1 pohár brusnicovej omáčk

Pripravte si ingrediencie.

Pripravte si plnku zmiešaním zeleru, cibule, šalvie, cesnaku a petržlenovej vňate. Zmiešajte so strúhankou a mliekom. Na morčacie prsia rozotrite plnku, potom ich zrolujte a zaviažte.

Do nádoby nalejte olej. Pečte 5 minút z každej strany. Potom pridajte vývar, horčicu a korenie.

Tlakové varenie.

Podávajte horúce s brusnicovou omáčkou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko