• Raňajky
  • 9.6.2023

Pita chleby

pita.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
6 min

Suroviny

  • 9 g sušeného pekárskeho droždia (1 vrecúško)
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 300 g vody
  • 550 g múky T45
  • 1,5 čajovej lyžičky jemnej soli

V teplej vode rozpustite droždie a cukor.

Do misky dajte preosiatu múku a soľ. Pridajte zmes droždia, cukru a vody. Soľ nesmie prísť do kontaktu s droždím. Hnetieme rukami 5 minút, kým nie je zmes hladká a nelepí sa na prsty.

Cesto prikryte čistou utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť pri izbovej teplote.

Z cesta vytvarujte guľu a rozdeľte ju na 8 rovnakých častí.

Z každého kúska vytvarujte guľu.

Opäť prikryte a nechajte 15 minút odpočívať.

Pracovnú plochu zľahka poprášte múkou a kúsky cesta rozvaľkajte na okrúhle placky s priemerom 16 až 18 cm.

Pred vložením placiek rozohrejte panvicu bez tuku na strednom ohni a počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne nezčervená.

Vložte placky na panvicu a opekajte ich 2 až 3 minúty z každej strany.

Podávajte ako predjedlo s tapenádami.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko