• Obed
  • 19.2.2025

Piri-piri hovädzie kebaby - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Piri-piri hovězí kebaby.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
7 min

Suroviny

  • 480 g hovädzieho mäsa na kebab
  • 13 cl extra panenského olivového oleja
  • 125 g roztopeného slaného masla
  • 8 cl citrónovej šťavy
  • 5 cl pálivej omáčky
  • 1 polievková lyžica sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička mletého koriandra
  • 1 čajová lyžička soli
  • 0,5 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 3 strúčiky cesnaku, olúpané
  • 3 zelené cibuľky, orezané a nakrájané na tenké plátky
  • 3 polievkové lyžice nasekanej hladkej vňate hladkolistého petržlenu
  • 2 bobkové listy, rozdrvené
  • 1 kus čerstvého zázvoru dlhý 2 cm, olúpaný a nakrájaný na tenké plátky

KROK 1: Príprava ingrediencií: zelenú cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájajte nahrubo, aby sa vám ľahšie miešali.

KROK 2: Všetky prísady na marinádu dajte do mixéra: olivový olej, roztopené maslo, citrónovú šťavu, chilli omáčku, mletú papriku, koriander, soľ, korenie, cesnak, zelenú cibuľu, petržlenovú vňať, bobkový list a zázvor. Všetko rozmixujte na hladkú marinádu.

KROK 3: Keď je marináda hotová, nalejte ju na hovädzie mäso určené na grilovanie a nakrájané na kocky. Dbajte na to, aby sa marináda dostala na všetky kúsky mäsa.

KROK 4: Misku prikryte potravinovou fóliou alebo pokrievkou a nechajte hovädzie mäso marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc, aby získalo intenzívnejšiu chuť.

KROK 5: Marinované kocky hovädzieho mäsa navlečte na ihly.

KROK 6: Špízy vložte do spotrebiča s podložkou. Spustite grilovanie.

KROK 7: V polovici grilovania kebab otočte, aby sa rovnomerne opiekol.

KROK 8: Keď sú kebaby ugrilované, vyberte špízy a pred podávaním ich nechajte niekoľko minút odpočívať.

KROK 9: Hovädzie piri piri špízy podávajte s ryžou, grilovanou zeleninou alebo šalátom.

TIP: Na prípravu autentickej omáčky piri piri si vyberte omáčku Nando's Peri-Peri Sauce©, Tabasco Pepper Sauce© alebo Sriracha Sauce©, ktoré môžu výslednej omáčke dodať cesnakový nádych. Pre tých, ktorí dávajú prednosť intenzívnejšej chuti, odporúčame zvoliť Pain 100% Hot Sauce© a Frank's RedHot Sauce©. Čas pečenia upravte podľa svojich preferencií.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko