• Obed
  • 28.11.2024

Pikantné dusené kuracie mäso - Kórejský recept pre Multifunkčný elektrický tlakový hrniec Tefal Cook4Me+ Touch CY912831

Pikantné dusené kuracie mäso.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
25 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 600 g kuracieho stehna nakrájaného na kúsky
  • 30 cl zeleninového vývaru
  • 450 g zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na stredne veľké kúsky
  • 150 g mrkvy nakrájanej na stredne veľké kúsky
  • 120 g nakrájanej cibule
  • 2 polievkové lyžice pasty gochujang (kórejská chilli pasta)
  • 3 polievkové lyžice ryžového octu
  • 6 polievkových lyžíc sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 polievková lyžica nasekaného cesnaku
  • 1 polievková lyžica nasekaného zázvoru
  • 3 polievkové lyžice sezamového oleja
  • 4 polievkové lyžice jemne nakrájanej jarnej cibuľky

KROK 1: Pripravte si prísady.

KROK 2: Nakrájajte cibuľu.

KROK 3: Do misky vložte všetky prísady okrem jarnej cibuľky.

KROK 4: Varte v tlakovom hrnci.

KROK 5: Vložte do misky a posypte jarnou cibuľkou. Podávajte horúce.

TIP: S kuracím mäsom podávajte misku japonskej ryže varenej v pare. Omáčku gochujang upravte podľa chuti. Gochujang je fermentovaná chilli pasta, ktorá je základnou zložkou kórejskej kuchyne. Môžete si ju kúpiť v ázijských obchodoch s potravinami alebo online, rovnako ako ryžové víno.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko