• Večera
  • 12.5.2021

Pečené rybacie nugetky - recept pre Easy Fry Oven & Grill

19.png
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
25 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 330 g filé z tresky
  • 180 g múky
  • 50 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
  • 2 žĺtky
  • 2 strúčiky cesnaku, najemno posekané
  • 2 malé šalotky, očistené
  • 1 malá čili paprička
  • 1/2 PL čerstvého alebo sušeného tymiánu
  • Soľ, čierne korenie
  • 2 PL oleja

1 | Vložte rybu do panvice so studenou vodou.

Priveďte do varu a odstavte.

Nechajte 3 minúty odpočinúť.

Vodu zlejte, rybu vykostite a potom rozdeľte na malé kúsky vidličkou.

Chilli papričku zbavte semienok a potom najemno nakrájajte olúpanú šalotku a chilli.

 

2 | Všetky prísady (okrem oleja) dajte do misky a premiešajte.

Teraz by ste mali mať mierne lepivú a pružnú pastu.

 

3 | Do košíka na hranolky fritézy s grilom Easy Fry vložte papier na pečenie.

Potrite ho olejom pomocou štetca. Dvoma dezertnými lyžičkami vytvarujte z pasty malej nugetky.

Vložte do košíka 12 nugetiek tak, aby sa nedotýkali.

Štetcom je ľahko potrite olejom.

Vložte košík do strednej časti spotrebiča a zatvorte dvierka.

Pečte v režime HRANOLČEKY (200 ° C) počas 15 minút.

Po 12 minútach dvierka otvoríte, kúsky otočte, dvierka zatvorte a dokončite pečenie.



4 | Vyberte nugetky z košíka.

Znovu potrite papier na pečenie olejom.

Zo zvyšnej pasty vytvorte ďalších 12 malých nugetiek a vložte ich do košíka

tak, aby sa nedotýkali.

Štetcom je ľahko potrite olejom.

Znovu umiestnite košík do fritézy s grilom Easy Fry a zatvorte dvierka.

Nugetky pečte v režime HRANOLČEKY po dobu 15 minút a 3 minúty pred koncom je otočte.


Dobrú chuť!


TIP: Podávajte so salátkem a dipom.

        Pre deti vynechajte chilli. 

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko