Pečené jahňacie kotlety s hráškovým pyré, bryndza, rakytník, vínová omáčka
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
30 min
Varenie
30 min
Suroviny
Kotlety 200 g
Hrášok 150 g
Smotana 26% 0,2 dcl
Maslo 100 g
Bryndza 20 g
Červené víno 0,2 dcl
Rakytník 0,10 g
Cukor kryštálový 100 g
Cibuľa 2 ks
Cesnak 2 strúčiky
Soľ
Korenie čierne
Čerstvé bylinky podľa chuti
Olej
Jahňacie kotlety Jahňacie kotlety naporcujeme, posolíme a okoreníme. Dáme na plech spolu s prekrojenou cibuľou a cesnakom,pridáme olej a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25 minút.
Hráškové pyré: Hrášok uvaríme v slanej vode, precedíme a dáme do mixéra. Pridáme 50g masla, smotanu a rozmixujeme. Po rozmixovaní dáme do sitka a prepasírujeme do hladka. Dochutíme soľou.
Vínová omáčka: Na rozohriatej panvici necháme skaramelizovať cukor, do ktorého následne pridáme červené víno. Necháme redukovať približne 10 minút na miernom ohni. Potom odstavíme z ohňa a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením. Rakytník, bryndzu a bylinky pridávame na tanier podľa chuti.
Tip: Spolu s mäsom môžeme dať piecť aj koreňovú zeleninu a pridať tymián. Jedlu dodá skvelú chuť a zeleninu môžeme použiť ako prílohu pre ľudí s intoleranciou na mliečne výrobky.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.