• Večera
  • 2.6.2021

Pečené jahňacie kotlety s hráškovým pyré, bryndza, rakytník, vínová omáčka

01 Pecene jahnacie kotlety s hraskovym pyre, bryndza, rakytnik, vinova omacka - recept Martin Kolnik.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • Kotlety 200 g
  • Hrášok 150 g
  • Smotana 26% 0,2 dcl
  • Maslo 100 g
  • Bryndza 20 g
  • Červené víno 0,2 dcl
  • Rakytník 0,10 g
  • Cukor kryštálový 100 g
  • Cibuľa 2 ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Soľ
  • Korenie čierne
  • Čerstvé bylinky podľa chuti
  • Olej

Jahňacie kotlety
Jahňacie kotlety naporcujeme, posolíme a okoreníme.
Dáme na plech spolu s prekrojenou cibuľou a cesnakom,pridáme olej a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25 minút.

Hráškové pyré:
Hrášok uvaríme v slanej vode, precedíme a dáme do mixéra.
Pridáme 50g masla, smotanu a rozmixujeme.
Po rozmixovaní dáme do sitka a prepasírujeme do hladka.
Dochutíme soľou.

Vínová omáčka:
Na rozohriatej panvici necháme skaramelizovať cukor, do ktorého následne pridáme červené víno.
Necháme redukovať približne 10 minút na miernom ohni.
Potom odstavíme z ohňa a pridáme maslo.
Dochutíme soľou a korením.
Rakytník, bryndzu a bylinky pridávame na tanier podľa chuti.

Tip: Spolu s mäsom môžeme dať piecť aj koreňovú zeleninu a pridať tymián. Jedlu dodá skvelú chuť a zeleninu môžeme použiť ako prílohu pre ľudí s intoleranciou na mliečne výrobky.


Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko