• Obed
  • 5.4.2024

Paradajková okra

Rajčatová okra.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

  • 800 g malej okry
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 600 g paradajok nakrájaných na kocky
  • 30 cl zeleninového vývaru
  • 4 cl olivového oleja
  • 0,5 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 3 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 polievkové lyžice kôpru
  • Soľ a čierne korenie

Okru očistite malým ostrým nožom a odstráňte časti okolo hlavičky. Dbajte na to, aby malá hlavička zostala na okre a neotvorila sa alebo neroztrhla. Ošúpte cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak pretlačte.

Rozpáľte veľkú rajnicu na silnom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom začnite smažiť svoje ingrediencie.

Rozpáľte olivový olej a smažte na ňom cibuľu asi 5 minút do sklovita.

Pridajte okru, paradajkový pretlak a cesnak. Smažte asi 5 minút.

Potom pridajte nakrájané paradajky a vodu. Premiešajte a hneď ako zmes začne vrieť, znížte teplotu na mierny oheň.

Dochuťte škoricou, soľou a korením a potom varte 30 minút, kým okra nezmäkne. V prípade potreby predĺžte čas varenia a pridajte trochu vody, aby ste upravili konzistenciu.

Podávajte vo veľkej miske ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko