Okru očistite malým ostrým nožom a odstráňte časti okolo hlavičky. Dbajte na to, aby malá hlavička zostala na okre a neotvorila sa alebo neroztrhla. Ošúpte cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak pretlačte.
Rozpáľte veľkú rajnicu na silnom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom začnite smažiť svoje ingrediencie.
Rozpáľte olivový olej a smažte na ňom cibuľu asi 5 minút do sklovita.
Pridajte okru, paradajkový pretlak a cesnak. Smažte asi 5 minút.
Potom pridajte nakrájané paradajky a vodu. Premiešajte a hneď ako zmes začne vrieť, znížte teplotu na mierny oheň.
Dochuťte škoricou, soľou a korením a potom varte 30 minút, kým okra nezmäkne. V prípade potreby predĺžte čas varenia a pridajte trochu vody, aby ste upravili konzistenciu.
Podávajte vo veľkej miske ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.