KROK 1: Rozpáľte panvicu Ingenio na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny. Vlejte špenát, vodu a poriadnu štipku soli. Priveďte do varu a varte len tak dlho, aby sa špenát usadil.
KROK 2: Vyberte a nakrájajte (alebo rozmixujte, ak dávate prednosť hladšej štruktúre). Ak je objem špenátu príliš veľký, uvarte ho v 2 alebo 3 dávkach. V prípade mrazeného špenátu tento krok vynechajte.
KROK 3: V tej istej panvici (umytej a osušenej) alebo v inej panvici orestujte nakrájanú cibuľu s cesnakom, zázvorom a olejom. Hneď ako sa začne mierne sfarbovať, pridajte korenie a opečte ho na miernom ohni (mali by ste cítiť vôňu) tak, aby sa nespálili.
KROK 4: Pridajte paradajkovú omáčku a za stáleho miešania varte na miernom ohni 10 minút, kým sa cibuľa a cesnak uvaria.
KROK 5: Pridajte špenát a na miernom ohni varte len niekoľko minút. Osoľte a okoreňte.
KROK 6: Rozpáľte panvicu Ingenio na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny. Na oleji opečte kocky paneeru: pred otočením sa musia sfarbiť a odlepiť od panvice. Odložte bokom.
KROK 7: Špenát podávajte s nakrájaným paneerom.
TIP: Pre lepšiu chuť použite namiesto oleja ghí. Syr halloumi bude v tomto recepte veľmi obľúbený. Špenát môžete pripraviť jednu alebo dve hodiny vopred. Toto jedlo sa môže použiť ako kompletný chod na ľahkú večeru alebo sa môže podávať ako predjedlo.
Odporučené produkty