• Rady & Tipy
  • 11.10.2023

Osviežte sa zdravými a rýchlymi letnými receptami

5 (1x)
header 111.png

Vyskúšajte naše tipy na letné osviežujúce recepty na smoothie či polievky z mixéra - ich prípravu zvládnete za pár minút. Povieme vám, čo všetko k týmto zdravým letným receptom potrebujete a ako si pripravíte osviežujúce recepty z mixéra, na ktorých si pochutnajú deti aj dospelí.

Tipy na recepty z mixéra vhodné na leto

Počas letných mesiacov stúpa ortuť na teplomere k tropickým hodnotám. Aby sme letom preplávali spokojne a pohodovo, okrem pravidelného pitného režimu sa nezaobídeme aj bez odľahčeného jedálnička. Čo si pod tým predstaviť?

Pre najteplejšie mesiace v roku sú ako stvorené ľahké, osviežujúce a zdravé letné recepty. Iste ale v čase, keď máte dovolenku alebo voľný víkend nechcete tráviť dlhé hodiny v kuchyni. Práve preto nie je od veci, keď sa naučíte pripravovať rýchle a jednoduché recepty z mixéra.

Zamilujete si najmä teplé a studené polievky, milkshaky z čerstvého ovocia alebo zeleninové či ovocné smoothie. Máme pre vás tipy, ako si tieto osviežujúce letné recepty pripravíte ľahko a rýchlo vo vysokorýchlostnom mixéri Tefal Perfectmix Cook BL83SD30.

Zdravé smoothie recepty: Čo na ne nakúpiť?

Čo si nakúpiť na recepty na zeleninové smoothie alebo ovocné smoothie? Tento chutný, zdravý a osviežujúci nápoj pripravovaný zo zeleniny, ovocia alebo ich kombinácie, môžete zmixovať naozaj z rôznych druhov plodín.

Z ovocia do smoothie patria napríklad jablká, hrušky, banány, jahody, maliny, marhule, broskyne alebo čučoriedky. Čo sa týka zeleniny, v smoothie vám bude chutiť najmä špenát, mrkva, červená repa, avokádo, stopkový zeler, uhorka alebo listový šalát.

Vybrať si kombináciu ovocia a zeleniny do smoothie môžete samozrejme podľa svojej chuti. Do receptov na zdravé smoothie patria aj ďalšie ingrediencie. A to napríklad med, javorový sirup, sušené datle, orechové maslo, grécky jogurt, rastlinné mlieka, kokosová voda alebo ovocné šťavy či džúsy.

Recept na smoothie skúste obohatiť aj superpotravinami, ku ktorým patria vlašské orechy, mandle, chia semienko, ľanové semienko, konopné semienko alebo spirulina a chlorella. V smoothie vyniknú aj bylinky a korenie, a to predovšetkým škorica, zázvor, čerstvá mäta, levanduľa alebo medovka.

Tefal Perfectmix Cook BL83SD30 je ideálny mixér na smoothie. Pripraviť v ňom môžete najrôznejšie recepty na smoothie, v ktorých sa vyhráte s ingredienciami vyššie. Podľa svojej chuti si tak urobíte unikátne smoothie sami sebe na mieru. Máme pre vás niekoľko receptov, ktorými sa môžete inšpirovať.

Smoothie recepty pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook 

Ovocné smoothie pre deti - recept pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Zeleninové smoothie zo špenátu a ovocia - recept pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Milkshake recept pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Skvelým letným osviežením, ktoré milujú deti i dospelí, sú tiež milkshaky čiže mliečne koktaily. Tieto vychladené mliečne nápoje vaše telo napumpujú cennými vitamínmi a množstvom energie. Výborné milkshaky pripravíte v mixéri najmä z čerstvých jahôd alebo z čerstvých lesných čučoriedok. Ako postupovať?

Čučoriedkový milkshake - recept pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Recepty na polievku vo varnom mixéri Tefal Perfectmix Cook

Vo vysokorýchlostnom mixéri Tefal Perfectmix Cook BL83SD30 pripravíte rýchlo a ľahko nielen osviežujúce smoothie a milkshaky, ale aj lahodné polievky. A to ako teplé, tak studené. Ak hľadáte konkrétny recept na polievku v mixéri, máme pre vás tip na teplý krém aj studenú polievku. Ktorú z nich si pripravíte ako prvú?

Letná paradajková polievka s bazalkou - recept pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Gazpacho - studená polievka - recept pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Letné osvieženie vo forme zdravých a rýchlych receptov z mixéra vám umožní preplávať horúcimi mesiacmi spokojne a s plnou chuťou. Pochutnajte si na osviežujúcich receptoch z mixéra, ktoré vám dodajú energiu a vitamíny a ktoré tiež pomôžu k tomu, aby ste prečkali letné horúčavy v skutočnej pohode.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko