• Obed
  • 8.8.2024

Okonomiyaki (slaná japonská placka) - Tefal Ingenio 2024

Okonomiyaki (slané japonské palačinky).jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
8 min

Suroviny

  • 200 g slaniny nakrájanej na plátky, bez tuku a kože
  • 4 vajcia
  • 2 polievkové lyžice prášku dashi
  • 3 cl teplej vody
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 20 g múky
  • 0,5 najemno nastrúhanej čínskej kapusty
  • 1 jarná cibuľka nakrájaná na tenké plátky
  • 100 g konzervovanej kukurice
  • 10 cl rastlinného oleja
  • 100 g majonézy Kewpie©
  • 6 polievkových lyžíc omáčky okonomiyaki
  • 2 polievkové lyžice vločiek z morských rias nori
  • 2 polievkové lyžice vločiek bonito/katsuobushi

KROK 1Rozpáľte panvicu na strednom ohni a pred opekaním surovín počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno. Slaninu opečte, aby bola upečená a chrumkavá, a potom ju nechajte vychladnúť. Nemusíte použiť olej, pretože slanina počas pečenia uvoľňuje vlastný tuk.

KROK 2V miske zmiešajte vajcia a prášok dashi rozpustený v teplej vode. Do ďalšej misky pridajte múku a kukuričnú múku a zalejte zmesou vajec a dashi. Premiešajte, aby ste získali hladkú zmes.

KROK 3Potom pridajte nastrúhanú kapustu, polovicu cibule, slaninu a kukuricu. Miešajte, kým sa všetky suché prísady rovnomerne neobalia. Na dne by nemalo byť veľa prebytočnej tekutiny z cesta. Ak tam je, jednoducho pridajte ešte trochu nakrájanej kapusty a jemne premiešajte.

KROK 4Rozpáľte panvicu na strednom ohni a pred opekaním surovín počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno. Prilejte trochu oleja a zo zmesi vytvarujte 10 cm kruh. Opekajte z každej strany 4 minúty, kým nebude z oboch strán jemne hnedý. Postup zopakujte, kým nespotrebujete všetku zmes.

KROK 5Položte placky na tanier, na vrch dajte majonézu kewpie® a omáčku okonomiyaki. Posypte sušenými vločkami z morských rias, vločkami bonito a niekoľkými plátkami cibule.

TIP: Majonéza Kewpie, ktorú spoznáte podľa charakteristického mäkkého obalu s logom dieťaťa, je japonská majonéza, ktorá je krémovejšia a o niečo sladšia ako západné verzie vďaka vyššiemu obsahu vaječných žĺtkov a použitiu ryžového octu, zatiaľ čo sušené bonito, v japončine známe ako „katsuobushi“, sa dodáva vo forme jemných hoblín a je cenené pre svoju intenzívnu chuť umami, často sa používa na prípravu základného vývaru dashi alebo ako príloha k rôznym japonským jedlám. Tieto prísady nájdete v ázijských obchodoch s potravinami alebo na internete.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko