• Obed
  • 5.1.2024

Nákyp s treskou a paštrnákom

Zeleninový hrnec s treskou a pastinákem.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
6 min

Suroviny

  • 600 g odsolenej tresky
  • 600 g paštrnáka, olúpaného, pozdĺžne nakrájaného a potom nakrájaného na kocky
  • 50 g masla
  • 100 g olúpanej šalotky nakrájanej na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané, bez strúčikov a nasekané
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 300 ml vody (alebo zeleninového vývaru)
  • 2 bobkové listy
  • 4 lyžice umytej a nasekanej petržlenovej vňate (voliteľné)
  • Korenie

Pripravte si ingrediencie.

Rozpustite polovicu masla. Tresku smažte 2 minúty a potom ju vyberte z nádoby. Pridajte zvyšok masla, šalotku a cesnak. Premiešajte.

Smažte 3 minúty. Pridajte paštrnák a potom múku. Dobre premiešajte. Pridajte vodu, bobkový list a korenie. Dobre premiešajte. Navrch položte tresku.

Tlakové varenie: 6 minút

Rozdeľte ich na pekné nákypy. Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko