KROK 1: Pripravte mandľové mlieko: do misy mixéra nasypte mandle, vodu a 2 PL agávového sirupu. Zatvorte veko a vyberte uvedený program.
KROK 2: Nie je potrebné ich filtrovať. Nechajte 15 minút chladnúť pri izbovej teplote a potom na 2 hodiny uložte do chladničky.
KROK 3: Mango umyte a ošúpte. Nakrájajte na stredne veľké kúsky.
KROK 4: Do misy mixéra vložte mango, vychladené mandľové mlieko, 2 PL agávového sirupu a kardamón. Nasaďte veko a rozmixujte.
KROK 5: Mliečny kokteil nalejte do pohárov s kockami ľadu. Ozdobte pistáciami a sušenými lupienkami ruží. Ihneď podávajte.
TIP: Mliečny kokteil môžete doplniť aj zmrzlinou alebo šľahačkou. Ak nemáte kardamónové struky, nahraďte ich práškom. Mandle môžete večer predtým namočiť na 8 hodín. Tým zmäknú (namiesto varenia). Živiny sa budú uvoľňovať ľahšie. Na zvýšenie kyslosti môžete pridať aj limetku.
Odporučené produkty