KROK 1: Príprava omáčky: všetky prísady vložte do kuchynského robota. Mixujte, kým nie sú všetky prísady jemne nasekané. Odložte do misky.
KROK 2: Pripravte si marinádu: v miske zmiešajte jogurt s ostatnými prísadami, kým nie je hladká a všetky prísady rovnomerne rozložené. Kuracie mäso nakrájané na 3 cm kocky zmiešajte s marinádou a prikryte. Kuracie mäso nechajte marinovať aspoň 2 hodiny alebo cez noc.
KROK 3: Na každý špíz navlečte 4 kúsky kuracieho mäsa a odložte bokom. Rozpáľte panvicu Ingenio na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny. Panvicu mierne potrite olejom a kebaby grilujte 3 až 4 minúty z každej strany, pričom medzi jednotlivými otočeniami panvicu zakryte. Pred podávaním udržiavajte teplé.
KROK 4: Príprava ryže s rascou a kurkumou: predtým, ako začnete smažiť ingrediencie, rozohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým tepelný signál úplne sčervená. Pridajte cibuľu a varte ju 3 až 4 minúty, kým nezmäkne. Pridajte rascu a kurkumu a varte 1 minútu. Pridajte ryžu a miešajte korenie, kým sa všetky zrnká neobalia. Pridajte vodu a soľ a priveďte do varu. Znížte teplotu na minimum, prikryte a nechajte variť 15 minút. Odstavte ryžu z ohňa a nechajte ju prikrytú ďalších 10 minút. Ryžu zbavte stoniek pomocou vidličky.
KROK 5: Ryžu podávajte so špízmi a prelejte omáčkou.
TIP: Môžete podávať aj s gréckym jogurtom zmiešaným s trochou bylinkovej omáčky.
Odporučené produkty