Maslovú tekvicu rozrežte pozdĺžne na polovicu. Odstráňte semienka a potom ju ošúpte škrabkou. Polovicu maslovej tekvice položte reznou stranou nadol na dosku na krájanie. Umiestnite paličky pozdĺž každej strany maslovej tekvice. Veľmi ostrým nožom opatrne nakrájajte až k paličkám a vytvorte plátky vzdialené 5 mm. Rovnaký postup zopakujte aj na druhej polovici maslovej tekvice.
Maslovú tekvicu potrite polovicou olivového oleja a potom ju osoľte. Obe polovice vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 40 minút.
Medzitým nakrájajte pecorino na jemné plátky (asi 7 x 3 cm). Mandle nakrájajte na malé kúsky a dajte ich do misky. Pridajte med, sušené oregano a morskú soľ. Premiešajte a potom odložte.
Keď je maslová tekvica uvarená, do každého tretieho plátku vložte plátok pecorina. Povrch maslovej tekvice pokryte mandľovou zmesou a potom spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 5 minút, aby sa zmes opiekla.
Položte na servírovací tanier a na vrch nastrúhajte parmezán. Dobrú chuť!
Odporučené produkty