• Obed
  • 18.12.2023

Maslová tekvica Hasselback s mandľami, medom a pecorínom

hasselback butternut squash.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
45 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 1 maslová tekvica
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 120 g syra pecorino
  • 50 g tekutého medu
  • 50 g celých mandlí
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička morskej soli
  • 40 g parmezánu
  • Soľ

Maslovú tekvicu rozrežte pozdĺžne na polovicu. Odstráňte semienka a potom ju ošúpte škrabkou. Polovicu maslovej tekvice položte reznou stranou nadol na dosku na krájanie. Umiestnite paličky pozdĺž každej strany maslovej tekvice. Veľmi ostrým nožom opatrne nakrájajte až k paličkám a vytvorte plátky vzdialené 5 mm. Rovnaký postup zopakujte aj na druhej polovici maslovej tekvice.

Maslovú tekvicu potrite polovicou olivového oleja a potom ju osoľte. Obe polovice vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 40 minút.

Medzitým nakrájajte pecorino na jemné plátky (asi 7 x 3 cm). Mandle nakrájajte na malé kúsky a dajte ich do misky. Pridajte med, sušené oregano a morskú soľ. Premiešajte a potom odložte.

Keď je maslová tekvica uvarená, do každého tretieho plátku vložte plátok pecorina. Povrch maslovej tekvice pokryte mandľovou zmesou a potom spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 5 minút, aby sa zmes opiekla.

Položte na servírovací tanier a na vrch nastrúhajte parmezán. Dobrú chuť!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko