• Obed
  • 13.5.2021

Luxusný grilovaný rib-eye steak s omáčkou chimichurri - recept pre Tefal Easy Fry Oven & Grill

Digital-EY101850_Recipe_Grill.png
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
17 min

Suroviny

  • 400 g steak z roštenky, 2 cm hrubý
  • 1 PL vínneho octu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 hrste petržlenovej vňate
  • Štipka kajenského korenia
  • Štipka oregana
  • 3 PL rastlinného oleja
  • Soľ, čierne korenie

1 | Rozmixujte alebo najemno posekajte petržlenovú vňať so strúčikom cesnaku (olúpaného, s odstráneným klíčkom).
Pridajte ocot, kajenské korenie, oregano, soľ, čierne korenie a olej a všetko dobre premiešajte.
Túto chimichurri omáčku dajte do misky.

2 | Steak osušte kuchynskými utierkami.
Obe strany ochuťte soľou, čiernym korením a trochou oleja.

3 | Vložte grilovací rošt navrch fritézy s grilom Easy Fry, odkvakávaciu misku umiestnite podeň a nastavte fritézu na režim GRILOVANIE (200 °C) a na 17 minút.

4 | Po 13 minútach predhrievania položte steak na horúci rošt, zatvorte dvierka a grilujte.
Po 2 minútach steak otočte a nechajte dovariť ďalšie 2 minúty.

5 | Steak podávajte na tanieri s chimichurri omáčkou.

TIP: Čas varenia upravte podľa toho, ako veľmi prepečený chcete steak.
image.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko