Luxusný grilovaný rib-eye steak s omáčkou chimichurri - recept pre Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osôb
2
Náročnosť
ľahký
Príprava
15 min
Varenie
17 min
Suroviny
400 g steak z roštenky, 2 cm hrubý
1 PL vínneho octu
1 strúčik cesnaku
1/2 hrste petržlenovej vňate
Štipka kajenského korenia
Štipka oregana
3 PL rastlinného oleja
Soľ, čierne korenie
1 | Rozmixujte alebo najemno posekajte petržlenovú vňať so strúčikom cesnaku (olúpaného, s odstráneným klíčkom). Pridajte ocot, kajenské korenie, oregano, soľ, čierne korenie a olej a všetko dobre premiešajte. Túto chimichurri omáčku dajte do misky.
2 | Steak osušte kuchynskými utierkami. Obe strany ochuťte soľou, čiernym korením a trochou oleja.
3 | Vložte grilovací rošt navrch fritézy s grilom Easy Fry, odkvakávaciu misku umiestnite podeň a nastavte fritézu na režim GRILOVANIE (200 °C) a na 17 minút.
4 | Po 13 minútach predhrievania položte steak na horúci rošt, zatvorte dvierka a grilujte. Po 2 minútach steak otočte a nechajte dovariť ďalšie 2 minúty.
5 | Steak podávajte na tanieri s chimichurri omáčkou.
TIP: Čas varenia upravte podľa toho, ako veľmi prepečený chcete steak.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.