• Obed
  • 2.10.2025

Losos v papieri s feniklom a citrónom - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Lososové papiloty s fenyklem a citronem.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 4 filety z lososa
  • 1 lyžička paprika
  • 1 fenikel
  • 1 malá paprika
  • 150 g cherry rajčín
  • 3 lyžice kôpor
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička paprika
  • 1 citrón, vytlačený
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 6 lyžíc bieleho vína
  • 1 citrón
  • 4 vetvičky tymiánu

KROK 1Posypte lososa paprikou.

KROK 2Nakrájajte fenikel a papriku na tenké pásiky. Položte do nádoby. Nakrájajte kôpor a pridajte k zelenine. Pridajte cesnakový prášok, papriku, olivový olej a biele víno.

KROK 3Vytlačte citrón a vlejte jeho šťavu.

KROK 4Rozdeľte plnku medzi obdĺžniky z papiera na pečenie o veľkosti 30 cm x 30 cm a položte na ne lososové filety. Pridajte plátok citrónu a vetvičku tymiánu ku každému papillote.

KROK 5Zatvorte papillote a vložte ich do zariadenia vybaveného doštičkou. Začnite proces varenia.

KROK 6Podávajte s ryžou.

TIP: Papierová príprava lososa je technika varenia, ktorá zachováva všetku chuť a jemnosť ryby. Môžete tiež pridať pár čiernych olív a kapary pre stredomorskú chuť. Zneužívanie alkoholu je nebezpečné pre vaše zdravie. Konzumujte s mierou.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko