KROK 1: Do misky nalejte pomarančovú šťavu, kôru, javorový sirup, horčicu, papriku, kurkumu a zázvor. Prešľahajte, aby sa spojila.
KROK 2: Steaky z lososa uložte do vhodnej misky a potrite ich omáčkou. Nechajte 2 hodiny marinovať v chladničke.
KROK 3: Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí položte steaky na grilovacie dosky kožou nadol. Steaky nechajte variť 6 minút, potom ich otočte a dopečte ďalšie 4 minúty. Skontrolujte, či je mäso hotové.
KROK 4: Medzitým zvyšnú omáčku redukujte v hrnci na miernom ohni, kým sa zmes nezmení na sirup. Odložte bokom.
KROK 5: Steaky z lososa podávajte s omáčkou, posypte pekanovými orechami, petržlenovou vňaťou, niekoľkými plátkami pomaranča a kôrou.
TIP: Špargľa alebo brokolica sú ideálnou prílohou k tomuto jedlu, ktoré je bohaté na zdraviu prospešné tuky a antioxidanty.
Odporučené produkty