• Obed
  • 7.2.2025

Losos s pomarančovou a javorovou polevou - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

Losos glazovaný pomerančem a javorovým sirupem.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 4 steaky z lososa, každý 125 g
  • 12 cl pomarančovej šťavy
  • 1 polievková lyžica pomarančovej kôry
  • 2 polievkové lyžice javorového sirupu
  • 1 polievková lyžica celozrnnej horčice
  • 0,5 čajovej lyžičky papriky
  • 0,5 čajovej lyžičky kurkumy
  • 0,5 čajovej lyžičky mletého zázvoru
  • 20 g nasekaných pekanových orechov
  • 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate

KROK 1Do misky nalejte pomarančovú šťavu, kôru, javorový sirup, horčicu, papriku, kurkumu a zázvor. Prešľahajte, aby sa spojila.

KROK 2Steaky z lososa uložte do vhodnej misky a potrite ich omáčkou. Nechajte 2 hodiny marinovať v chladničke.

KROK 3Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí položte steaky na grilovacie dosky kožou nadol. Steaky nechajte variť 6 minút, potom ich otočte a dopečte ďalšie 4 minúty. Skontrolujte, či je mäso hotové.

KROK 4Medzitým zvyšnú omáčku redukujte v hrnci na miernom ohni, kým sa zmes nezmení na sirup. Odložte bokom.

KROK 5Steaky z lososa podávajte s omáčkou, posypte pekanovými orechami, petržlenovou vňaťou, niekoľkými plátkami pomaranča a kôrou.

TIP: Špargľa alebo brokolica sú ideálnou prílohou k tomuto jedlu, ktoré je bohaté na zdraviu prospešné tuky a antioxidanty.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko