• Obed
  • 3.2.2025

Losos plnený krevetami - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Losos plněný krevetami.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
17 min

Suroviny

  • 180 g surových olúpaných kreviet
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná nadrobno
  • 8 špenátových listov, nasekaných
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 80 g krémového syra
  • Soľ a čierne korenie
  • 4 steaky z lososa, vločky (300 g)
  • Soľ
  • 20 g strúhanky Panko
  • 4 polievkové lyžice nasekanej zelenej jarnej cibuľky

KROK 1: Pripravte rybu. Steaky položte na dosku na krájanie a odstráňte kosti, pričom dávajte pozor, aby ste neodrezali kožu. Steaky stočte do špirály, aby mali tvar medailónika, a odstráňte prebytočnú kožu. Každý steak zviažte, aby držal pohromade. Položte ich na malý štvorec alobalu potretého olejom. Osoľte a odložte do chladničky.

KROK 2: Príprava plnky: krevety nakrájajte na malé kúsky a 2 minúty ich opekajte na olivovom oleji. Vložte do nádoby a pridajte cesnak, cibuľu, špenát, papriku a smotanový syr. Ochuťte.

KROK 3: Na steaky rozotrite plnku a posypte ich strúhankou panko.

KROK 4: Steaky z lososa vložte do spotrebiča s plechom. Spustite proces varenia.

KROK 5: Na konci varenia odstráňte špagát a hliníkovú fóliu a dochuťte nakrájanými zelenými stonkami cibule. Podávajte ihneď so špenátom.

TIP: Rybie steaky si môžete pripraviť vopred a potom ich uložiť do chladničky. Nakoniec ich vložte do rúry.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko