V miske rozpustite droždie s mliekom a teplou vodou.
V inej miske zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.
Postupne pridávajte zmes droždia, mlieka a teplej vody a potom vmiešajte ocot, aby vznikla hladká, hustá hmota.
Misku prikryte čistou utierkou a cesto nechajte 2 hodiny odpočívať na teplom a suchom mieste. V cestíčku sa vytvoria bubliny, preto ho nemiešajte.
Formu na lievance s priemerom 8 cm a výškou 2 cm vymažte maslom a rozohrejte ju na strednom ohni. Počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne nezčervená.
Formy vložte do panvice a cesto nalejte do 3/4. Pečte 2 minúty, kým sa na vrchnej časti lievancov nevytvoria bublinky a okraje nezačnú vysychať.
Pomocou špachtle formy otočte a pečte ďalšie 2 minúty.
Vyberte formičky, obráťte lievance a pečte ich ďalších 6 minút, pričom ich pravidelne otáčajte.
Opakujte so zvyšným cestom, kým nevytvoríte všetky lievance.