• Raňajky
  • 9.6.2023

Lievance Crumpets

crumpets lívance.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 5 g sušeného pekárskeho droždia
  • 14 cl mlieka
  • 50 cl vody
  • 230 g múky T45
  • 230 g múky T55
  • 5 g soli
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica octu (bieleho alebo jablčného)

V miske rozpustite droždie s mliekom a teplou vodou.

V inej miske zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.

Postupne pridávajte zmes droždia, mlieka a teplej vody a potom vmiešajte ocot, aby vznikla hladká, hustá hmota.

Misku prikryte čistou utierkou a cesto nechajte 2 hodiny odpočívať na teplom a suchom mieste. V cestíčku sa vytvoria bubliny, preto ho nemiešajte.

Formu na lievance s priemerom 8 cm a výškou 2 cm vymažte maslom a rozohrejte ju na strednom ohni. Počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne nezčervená.

Formy vložte do panvice a cesto nalejte do 3/4. Pečte 2 minúty, kým sa na vrchnej časti lievancov nevytvoria bublinky a okraje nezačnú vysychať.

Pomocou špachtle formy otočte a pečte ďalšie 2 minúty.

Vyberte formičky, obráťte lievance a pečte ich ďalších 6 minút, pričom ich pravidelne otáčajte.

Opakujte so zvyšným cestom, kým nevytvoríte všetky lievance.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko