KROK 1: Vložte kuracie krídelká do veľkej nádoby. Do misky dajte sezamový olej, ryžový ocot, mletý zázvor, nasekaný cesnak, soľ a korenie. Tieto prísady dobre premiešajte a vytvorte marinádu. Potom ňou zalejte kuracie krídelká a dobre ich obaľte. Nechajte marinovať 15 minút, aby sa do mäsa nasiakli chute.
KROK 2: Počas toho si pripravte omáčku. V miske zmiešajte gochujang, sójovú omáčku, kečup, med, sezamový olej, cesnakovú pastu, zázvorovú pastu, citrónovú šťavu, soľ a vločky červenej papriky. Mixujte, kým nevznikne hladká omáčka.
KROK 3: Zapnite OptiGrill. Vyberte program „Chicken“ (Kurča) a stlačte tlačidlo OK. Po predhriatí pridajte kuracie krídelká. Pečte, kým sa nerozsvieti červená kontrolka. V prípade potreby proces varenia zopakujte.
KROK 4: Keď sú kuracie krídelká uvarené, obalte ich v pripravenej omáčke a premiešajte, aby sa každý kúsok obalil.
KROK 5: Pred podávaním posypte kuracie krídelká sezamovými semienkami a nakrájanou zelenou cibuľkou.
TIP: Na dosiahnutie ešte intenzívnejšej chuti môžete kuracie krídelká nechať marinovať v marináde v chladničke niekoľko hodín alebo aj cez noc. Pred varením ich zakryte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Vďaka tomu do mäsa preniknú chute a kuracie krídla budú neodolateľne chutné. Gochujang nájdete v ázijských supermarketoch alebo na internete. Gochujang môžete nahradiť chilli vločkami a sójovou omáčkou.
Odporučené produkty