• Obed
  • 14.4.2025

Kuracie byriani - Tefal Ingenio 2024

Kuřecí byriani.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
60 min

Suroviny

  • 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 4 kuracie stehná
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 polievková lyžica prášku garam masala
  • 1 polievková lyžica indického kari
  • 10 cl paradajkového pretlaku
  • 0,5 zelenej chilli papričky
  • 2 bobkové listy
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g basmati ryže
  • 100 g sultánok
  • Soľ
  • Čerstvá mäta a koriander
  • 1 uhorka nakrájaná na drobné kocky
  • 1 paradajka nakrájaná na drobné kocky
  • 2 grécke jogurty
  • Soľ a čierne korenie

KROK 1Olej rozohrejte vo veľkom hrnci s priemerom 20 cm na miernom ohni. Pred opekaním surovín počkajte, kým termosignál úplne sčervenie.

KROK 2Pridajte kuracie stehná a opečte ich z oboch strán. Pridajte cibuľu a cesnak a minútu smažte. Pridajte všetky koreniny a smažte ešte minútu, kým koreniny neuvoľnia všetky svoje arómy.

KROK 3Pridajte paradajkový pretlak, chilli, bobkový list a zeleninový vývar.

KROK 4Varte približne 45 minút, kým kurča úplne nezmäkne.

KROK 5Ryžu basmati opláchnite a pridajte ju do panvice spolu s hrozienkami, aby mohla absorbovať chute.

KROK 6Prikryte a varte asi 15 minút, kým ryža nezmäkne a kým sa kurča neuvarí. Občas premiešajte, aby sa ryža neprilepila.

KROK 7Omáčku raita pripravíme zmiešaním na kocky nakrájanej uhorky a paradajky s jogurtom a štipkou soli.

KROK 8Biryani podávajte s koriandrom a mätou a s omáčkou raita.

TIP: Na dosiahnutie autentickej chuti pridajte medzi vrstvy alebo na vrch pokrmu vyprážanú cibuľu (birista). Karamelizovaná cibuľa dodáva jemnú a sladkú chuť. Chuť môže vylepšiť aj niekoľko kešu orieškov alebo kúsky limetky. Pred podávaním nechajte biryani niekoľko minút odpočívať. Vďaka tomu sa chute stabilizujú a preniknú do každého zrnka ryže.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko