KROK 1: Olej rozohrejte vo veľkom hrnci s priemerom 20 cm na miernom ohni. Pred opekaním surovín počkajte, kým termosignál úplne sčervenie.
KROK 2: Pridajte kuracie stehná a opečte ich z oboch strán. Pridajte cibuľu a cesnak a minútu smažte. Pridajte všetky koreniny a smažte ešte minútu, kým koreniny neuvoľnia všetky svoje arómy.
KROK 3: Pridajte paradajkový pretlak, chilli, bobkový list a zeleninový vývar.
KROK 4: Varte približne 45 minút, kým kurča úplne nezmäkne.
KROK 5: Ryžu basmati opláchnite a pridajte ju do panvice spolu s hrozienkami, aby mohla absorbovať chute.
KROK 6: Prikryte a varte asi 15 minút, kým ryža nezmäkne a kým sa kurča neuvarí. Občas premiešajte, aby sa ryža neprilepila.
KROK 7: Omáčku raita pripravíme zmiešaním na kocky nakrájanej uhorky a paradajky s jogurtom a štipkou soli.
KROK 8: Biryani podávajte s koriandrom a mätou a s omáčkou raita.
TIP: Na dosiahnutie autentickej chuti pridajte medzi vrstvy alebo na vrch pokrmu vyprážanú cibuľu (birista). Karamelizovaná cibuľa dodáva jemnú a sladkú chuť. Chuť môže vylepšiť aj niekoľko kešu orieškov alebo kúsky limetky. Pred podávaním nechajte biryani niekoľko minút odpočívať. Vďaka tomu sa chute stabilizujú a preniknú do každého zrnka ryže.
Odporučené produkty