• Obed
  • 1.10.2022

Kurací burger s brokolicovým pestom - jesenný a halloweensky recept pre stolný mixér Perfectmix Cook

Kurací burger s brokolicovým pestom SK.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
17 min

Suroviny

  • 150 g brokolice
  • 500 ml vody
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • 2 polievkové lyžice lúpaných slnečnicových semienok
  • 125 ml olivového oleja
  • 1 štipka soli
  • 12 g bazalky
  • 500 g kuracieho rezňa (mletého)
  • 60 g strúhanej mozzarelly
  • 60 g sušených paradajok (odkvapkaných)
  • 70 g light majonézy
  • 4 burgerové žemle

Postup:

Brokolicu rozoberte na ružičky a vložte ich do parného košíka.

Nalejte vodu do misy mixéra a vložte dovnútra parný kôš. Zatvorte veko a nastavte program „Para“ na 15 minút. Spustite program.

Na konci varenia vyberte parný kôš a dajte bokom. Vylejte vodu a osušte misu mixéra.

Do misy mixéra dajte parmezán a slnečnicové semienka. Zatvorte veko a nastavte mixovanie na rýchlosť 5 na 30 sekúnd. Spustite program.

Otvorte veko, stierkou zotrite zmes do misy a pridajte brokolicu, bazalku, soľ a olej. Zatvorte veko a nastavte mixovanie na rýchlosť 7 na 1 minútu. Spustite program.

V samostatnej miske zmiešajte mleté ​​kura s polovicou pesta, zvyšok dajte bokom. Urobte fašírky. Fašírky opekajte na rozpálenej panvici 10 minút a občas ich obráťte.

V malej miske zmiešajte nastrúhanú mozzarellu a sušené paradajky. Majonézu pridajte k zvyšku pesta, premiešajte a namažte na burgerové žemle. Navrch položte kuracie fašírky a posypte zmesou mozzarelly a sušených paradajok

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko