• Obed
  • 3.8.2020

Kura s limetkou a kokosom - recept pre Tefal Cook4me+

kura s limetkou.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
13 min

Suroviny

4 osoby

  • 4 kuracie stehná (horné a dolné stehno oddelené)
  • 2 umyté baklažány narezané na 2-3 cm kúsky
  • 2 limetky (šťava)
  • 6 jarných cibuliek (cibuľky umyté a rozkrojené na dve rovnaké polovice)
  • 1 dl kokosového mlieka
  • 2 PL sezamového oleja
  • 2 PL omáčky nuoc mam
  • 2 PL umytého a nasekaného čerstvého koriandra
  • 2 ČL opečených sezamových semienok
  • 10 g kukuričného škrobu zriedeného v malom množstve vody

Pripravte si ingrediencie.
kura s limetkou suroviny.png
Kura marinujte v limetkovej šťave a omáčke nuoc mam.
kura s limetkou postup1.png
Do nádoby pridajte sezamový olej.
Cibuľu opečte do hneda. 
Vyberte. 
Kura opečte do hneda (v prípade potreby v niekoľkých dávkach). 
Šťavu z marinády zmiešajte s kukuričným škrobom.
kura s limetkou postup2.png
Vložte cibuľu späť na panvicu. 
Pridajte šťavu z marinády, kokosové mlieko a baklažán.
kura s limetkou postup3.png
Doba varenia: 13 minút
Ozdobte koriandrom a sezamovými semienkami. 
Servírujte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko