Vodu v hrnci priveďte do varu. Pridajte ryžu a varte ju na miernom ohni po dobu uvedenú na obale. Sceďte, odložte a udržujte v teple.
Cibuľu ošúpte a nahrubo nakrájajte. Mango ošúpte a nakrájajte na 1 cm veľké kocky. Krevety opláchnite a ošúpte. Zázvor ošúpte a nastrúhajte. Vymačkajte šťavu z 1 limetky. Druhú limetku prekrojte na polovicu a obe polovice nakrájajte na tenké plátky. Stonky citrónovej trávy nakrájajte na veľké kúsky.
Rozpáľte 25 cm panvicu na strednom plameni a pred pridaním ingrediencií počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne nesčervená. Cibuľu, citrónovú trávu a zázvor restujte na oleji asi 3 minúty. Pridajte kari pastu a kokosové mlieko. Nechajte variť asi 3 minúty.
Mixujte ručným alebo klasickým mixérom. Omáčku preceďte cez sito alebo jemné sitko, kým nebude úplne hladká.
Omáčku vráťte do nádoby a pridajte krevety a limetkovú šťavu. Nechajte opekať 2 minúty. Krevety by mali byť ružové. Nakoniec pridajte na kocky nakrájané mango.
Posypte lístkami čerstvého koriandra, kešu orieškami a jarnou cibuľkou. Podávajte s plátkami limetky a ryžou.
Odporučené produkty