• Obed
  • 6.2.2024

Krevety na kari

Krevety na kari.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
17 min

Suroviny

  • 280 g jasmínovej ryže
  • 200 g cibule
  • 300 g čerstvého manga
  • 400 g surových kreviet
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 2 malé limetky
  • 1 stonka citrónovej trávy
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 12 g thajskej žltej kari pasty
  • 40 ml nízkotučného kokosového mlieka
  • Niekoľko listov čerstvého koriandra
  • Niekoľko nasekaných kešu orechov
  • 1 jarná cibuľka nakrájaná na tenké plátky

Vodu v hrnci priveďte do varu. Pridajte ryžu a varte ju na miernom ohni po dobu uvedenú na obale. Sceďte, odložte a udržujte v teple.

Cibuľu ošúpte a nahrubo nakrájajte. Mango ošúpte a nakrájajte na 1 cm veľké kocky. Krevety opláchnite a ošúpte. Zázvor ošúpte a nastrúhajte. Vymačkajte šťavu z 1 limetky. Druhú limetku prekrojte na polovicu a obe polovice nakrájajte na tenké plátky. Stonky citrónovej trávy nakrájajte na veľké kúsky.

Rozpáľte 25 cm panvicu na strednom plameni a pred pridaním ingrediencií počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne nesčervená. Cibuľu, citrónovú trávu a zázvor restujte na oleji asi 3 minúty. Pridajte kari pastu a kokosové mlieko. Nechajte variť asi 3 minúty.

Mixujte ručným alebo klasickým mixérom. Omáčku preceďte cez sito alebo jemné sitko, kým nebude úplne hladká.

Omáčku vráťte do nádoby a pridajte krevety a limetkovú šťavu. Nechajte opekať 2 minúty. Krevety by mali byť ružové. Nakoniec pridajte na kocky nakrájané mango.

Posypte lístkami čerstvého koriandra, kešu orieškami a jarnou cibuľkou. Podávajte s plátkami limetky a ryžou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko