• Obed
  • 9.12.2024

Krémové cestoviny s tekvicou so špenátom - recept pre Multifunkčný elektrický tlakový hrniec Tefal Cook4Me+ Touch CY912831

Krémové cestoviny s tekvicou so špenátom.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
5 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 1 ks stredne veľkej cibule
  • 500 g maslovej tekvice
  • Listový špenát
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml vody
  • 1 naberačka vody z cestovín
  • 500 g špagiet
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Muškátový orech (cca na špičku noža)
  • Sušený cesnak
  • Parmezán
  • Olej

KROK 1: Pripravte si ingrediencie. Cibuľu nakrájajte na kocky, tekvicu ošúpte a nakrájajte na väčšie kocky. Cesnak ošúpte a nakrájajte na plátky. Umyte špenát a uvarte cestoviny v samostatnom hrnci.

KROK 2: Stlačte START. Cibuľu smažte na oleji, kým nezíska zlatohnedú farbu. Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.

KROK 3: Stlačte START. K cibuli pridajte nakrájanú tekvicu a orestujte ju. Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.

KROK 4: Tekvicu zalejte vodou a zapnite tlakový hrniec.

KROK 5: Stlačte START. Do hrnca pridajte smotanu, muškátový oriešok, soľ, korenie a krátko povarte. Zmes rozmixujte na krémovú omáčku (v prípade potreby ju prelejte do inej nádoby a rozmixujte tyčovým mixérom). Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.

KROK 6: Posypte parmezánom a pridajte uvarené cestoviny. Zmes premiešajte a podávajte.

TIP: Pre vegánsku verziu použite vegánsku smotanu a vynechajte parmezán.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko