KROK 1: Rozpáľte veľkú panvicu s priemerom 20 cm na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny.
KROK 2: Pridajte 3 polievkové lyžice olivového oleja, kúsky jahňacej krkovičky a opečte ich zo všetkých strán.
KROK 3: Keď sú kúsky jahňacej krkovičky zlatohnedé, pridajte kuracie kúsky a opečte ich.
KROK 4: Potom pridajte nakrájanú cibuľu a smažte 1 minútu.
KROK 5: Posypte s ras el hanout, rascou a šafranom (alebo kurkumou) a premiešajte, aby sa mäso obalilo.
KROK 6: Pridajte cícer a plechovku drvených paradajok, potom prilejte vývar, až kým nie sú všetky prísady zakryté. Priveďte do varu.
KROK 7: Znížte teplotu, prikryte pokrievkou a varte približne 40 minút, kým mäso nezmäkne.
KROK 8: Medzitým si pripravte krupicu a vysypte ju do plytkej misky. Zmiešajte s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja a potom krupicu rozvaľkajte medzi rukami, aby sa olej rovnomerne rozdelil.
KROK 9: Po 40 minútach pridajte na panvicu párky merguez, repu a mrkvu a varte 15 minút.
KROK 10: Keď sú mäso a zelenina takmer uvarené, pridajte cuketu, okoreňte a duste ďalších 10 minút.
KROK 11: Do krupice pridajte horúci vývar, kým sa zmes nezakryje. Misku prikryte potravinovou fóliou a nechajte 10 minút odpočívať, aby krupica napučala.
KROK 12: Krupicu rozdrvte vidličkou alebo prstami, aby ste oddelili zrnká.
KROK 13: Mäso a zeleninu podávajte položené na krupici, pokvapkané vývarom a ozdobené cícerom. Podávajte s omáčkou harissa.
TIP: Ak chcete pripraviť vegetariánsky kuskus, nahraďte mäso rôznymi druhmi zeleniny, napríklad paprikou, baklažánom alebo bôbom. Môžete pridať sultánky alebo opražené mandle pre sladký, chrumkavý nádych. Môžete pridať aj čerstvý koriander.
Odporučené produkty