• Obed
  • 14.4.2025

Kráľovský kuskus - Tefal Ingenio 2024

Královský kuskus.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
75 min

Suroviny

  • 400 g jemného kuskusu
  • 5 polievkových lyžíc olivového oleja
  • 4 kusy jahňacej krkovičky nakrájané na plátky
  • 2 kuracie stehná nakrájané na 2 časti
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 1 polievková lyžica ras el hanout
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 0,25 čajovej lyžičky šafranu alebo kurkumy
  • 100 g cíceru, namočeného deň vopred
  • 1 plechovka olúpaných a nakrájaných paradajok
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 4 párky merguez
  • 2 okrúhlice, rozkrojené na štvrtiny
  • 1 veľká mrkva, ošúpaná a nakrájaná na pásiky
  • 1 veľká cuketa nakrájaná na pásiky
  • Soľ a čierne korenie
  • Harissa

KROK 1Rozpáľte veľkú panvicu s priemerom 20 cm na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny.

KROK 2Pridajte 3 polievkové lyžice olivového oleja, kúsky jahňacej krkovičky a opečte ich zo všetkých strán.

KROK 3Keď sú kúsky jahňacej krkovičky zlatohnedé, pridajte kuracie kúsky a opečte ich.

KROK 4Potom pridajte nakrájanú cibuľu a smažte 1 minútu.

KROK 5Posypte s ras el hanout, rascou a šafranom (alebo kurkumou) a premiešajte, aby sa mäso obalilo.

KROK 6Pridajte cícer a plechovku drvených paradajok, potom prilejte vývar, až kým nie sú všetky prísady zakryté. Priveďte do varu.

KROK 7Znížte teplotu, prikryte pokrievkou a varte približne 40 minút, kým mäso nezmäkne.

KROK 8Medzitým si pripravte krupicu a vysypte ju do plytkej misky. Zmiešajte s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja a potom krupicu rozvaľkajte medzi rukami, aby sa olej rovnomerne rozdelil.

KROK 9Po 40 minútach pridajte na panvicu párky merguez, repu a mrkvu a varte 15 minút.

KROK 10Keď sú mäso a zelenina takmer uvarené, pridajte cuketu, okoreňte a duste ďalších 10 minút.

KROK 11Do krupice pridajte horúci vývar, kým sa zmes nezakryje. Misku prikryte potravinovou fóliou a nechajte 10 minút odpočívať, aby krupica napučala.

KROK 12Krupicu rozdrvte vidličkou alebo prstami, aby ste oddelili zrnká.

KROK 13Mäso a zeleninu podávajte položené na krupici, pokvapkané vývarom a ozdobené cícerom. Podávajte s omáčkou harissa.

TIP: Ak chcete pripraviť vegetariánsky kuskus, nahraďte mäso rôznymi druhmi zeleniny, napríklad paprikou, baklažánom alebo bôbom. Môžete pridať sultánky alebo opražené mandle pre sladký, chrumkavý nádych. Môžete pridať aj čerstvý koriander.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko