Pripravte si krevetový bisque. Ošúpte všetky krevety okrem 4, pričom hlavy a chvosty ponechajte. Všetky mušle a hlavy dajte bokom na polievku bisque.
Cesnak ošúpte, cibuľu a šalotku aj so šupkou prekrojte na polovicu a všetko orestujte na panvici bez oleja a masla.
Rozpáľte veľkú panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa termosignál úplne nesčervená, a až potom začnite smažiť prísady. Škrupiny a hlavičky opečte na oleji a čo najviac ich rozbijte valčekom. Pridajte osmaženú cibuľu a šalotku, zeler, cesnak a zrnká korenia. Nechajte opiecť a potom flambujte koňakom, pričom plamene nechajte samé zhasnúť. Pridajte kocky ľadu.
Premiešajte a stierkou oškrabte dno panvice, aby sa uvoľnila šťava z varenia. Zalejte vodou. Pridajte paradajkový pretlak, prikryte a varte na miernom ohni 40 minút.
Biskvit preceďte cez sitko, cedidlo alebo jemné sitko. Nalejte do veľkého hrnca s vysokým okrajom a nechajte mierne zredukovať.
Pripravte si cestoviny. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a osoľte ju. Pridajte cestoviny a varte polovicu času uvedeného na obale.
Zároveň rozohrejte nepriľnavú panvicu s kvapkou olivového oleja. Krevety mierne osoľte a okoreňte a potom ich opečte na silnom ohni. Raz ich otočte bez miešania, aby šťava nevytiekla. Odložte 4 celé krevety bokom. Zvyšné krevety nakrájajte na 2 alebo 3 časti.
Panvicu deglazujte naberačkou bisque. Do zredukovaného bisque pridajte cestoviny. Pridajte kúsky kreviet. Na vrch položte celé krevety. Posypte nasekanou bazalkou a kúskami burraty.
Odporučené produkty