• Obed
  • 6.2.2024

Kráľovské krevety a cestoviny linguine s mozzarellou burrata

kreveta linguine.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
60 min

Suroviny

  • 10 kráľovských kreviet
  • 30 ml nízkotučnej smotany
  • 400 g cestovín linguine
  • Olivový olej
  • 1 gulička syra burrata (200 g)
  • 0,5 zväzku bazalky
  • Soľ, korenie
  • Škrupiny a hlavy 6 kráľovských kreviet
  • 2 šalotky
  • 1 cibule
  • 2 stonky zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 80 g paradajkovej pasty
  • 2 polievkové lyžice koňaku
  • 10 zrniečok čierneho korenia
  • 1 hrsť kociek ľadu
  • Olivový olej

Pripravte si krevetový bisque. Ošúpte všetky krevety okrem 4, pričom hlavy a chvosty ponechajte. Všetky mušle a hlavy dajte bokom na polievku bisque.

Cesnak ošúpte, cibuľu a šalotku aj so šupkou prekrojte na polovicu a všetko orestujte na panvici bez oleja a masla.

Rozpáľte veľkú panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa termosignál úplne nesčervená, a až potom začnite smažiť prísady. Škrupiny a hlavičky opečte na oleji a čo najviac ich rozbijte valčekom. Pridajte osmaženú cibuľu a šalotku, zeler, cesnak a zrnká korenia. Nechajte opiecť a potom flambujte koňakom, pričom plamene nechajte samé zhasnúť. Pridajte kocky ľadu.

Premiešajte a stierkou oškrabte dno panvice, aby sa uvoľnila šťava z varenia. Zalejte vodou. Pridajte paradajkový pretlak, prikryte a varte na miernom ohni 40 minút.

Biskvit preceďte cez sitko, cedidlo alebo jemné sitko. Nalejte do veľkého hrnca s vysokým okrajom a nechajte mierne zredukovať.

Pripravte si cestoviny. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a osoľte ju. Pridajte cestoviny a varte polovicu času uvedeného na obale.

Zároveň rozohrejte nepriľnavú panvicu s kvapkou olivového oleja. Krevety mierne osoľte a okoreňte a potom ich opečte na silnom ohni. Raz ich otočte bez miešania, aby šťava nevytiekla. Odložte 4 celé krevety bokom. Zvyšné krevety nakrájajte na 2 alebo 3 časti.

Panvicu deglazujte naberačkou bisque. Do zredukovaného bisque pridajte cestoviny. Pridajte kúsky kreviet. Na vrch položte celé krevety. Posypte nasekanou bazalkou a kúskami burraty.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko