• Obed
  • 26.5.2020

Kotlety na šľahačke - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+

Kotlety na šľahačke - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
30 min
Vaření
Varenie
50 min

Suroviny

2 porcie

  • 2ks kotliet s kosťou
  • 100 g cibule
  • 300 g zemiakov
  • ½ lyžičky rasce
  • soľ
  • korenie
  • 150 ml 33% smotany na šľahanie / rastlinnej smotany
  • 30 g masla / oleja
  • 50 g tučného eidamu / bezlaktózového syra

4 porcie

  • 4 ks kotliet s kosťou
  • 200 g cibule
  • 600 g zemiakov
  • 1 lyžička rasce
  • soľ
  • korenie
  • 300 ml 33% smotany na šľahanie / rastlinnej smotany
  • 50 g masla / oleja
  • 100 g tučného eidamu / bezlaktózového syra

6 porcií

  • 6 ks kotliet s kosťou
  • 300 g cibule
  • 900 g zemiakov
  • 1½ lyžičky rasce
  • soľ
  • korenie
  • 450 ml 33% smotany na šľahanie / rastlinnej smotany
  • 70 g masla / oleja
  • 150 g tučného eidamu / bezlaktózového syra


Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie a necháme rozpáliť. Kotlety osolíme a okoreníme. Rozpustíme maslo a mäso z oboch strán opečieme.
kotlety-postup1.jpg
Následne ho vyberieme a do výpeku vložíme na prúžky nakrájanú cibuľku a rascu, orestujeme do zlatista a tiež vyberieme.
kotlety-postup2.jpg
Vypneme funkciu opekanie. Zemiaky nakrájame na plátky, premiešame so soľou a smotanou a polovicu vložíme do hrnca. Mäso poukladáme na zemiaky, prekryjeme cibuľkou a druhou polovicou zemiakov. Zalejeme smotanou, pokryjeme syrom a zaklopíme. Zvolíme program ingrediencie, navolíme mäso, upresníme gramáž a podľa inštrukcií zapneme na pečenie na 50 minút.
kotlety-postup3.jpg

Odporučené produkty


Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pokračovaním v prehliadaní tejto stránky súhlasím s použitím súborov cookies (viz Podmienky používanie).

Súhlasím