Kotlety na šľahačke - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
30 min
Varenie
50 min
Suroviny
2 porcie
2ks kotliet s kosťou
100 g cibule
300 g zemiakov
½ lyžičky rasce
soľ
korenie
150 ml 33% smotany na šľahanie / rastlinnej smotany
30 g masla / oleja
50 g tučného eidamu / bezlaktózového syra
4 porcie
4 ks kotliet s kosťou
200 g cibule
600 g zemiakov
1 lyžička rasce
soľ
korenie
300 ml 33% smotany na šľahanie / rastlinnej smotany
50 g masla / oleja
100 g tučného eidamu / bezlaktózového syra
6 porcií
6 ks kotliet s kosťou
300 g cibule
900 g zemiakov
1½ lyžičky rasce
soľ
korenie
450 ml 33% smotany na šľahanie / rastlinnej smotany
70 g masla / oleja
150 g tučného eidamu / bezlaktózového syra
Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie a necháme rozpáliť. Kotlety osolíme a okoreníme. Rozpustíme maslo a mäso z oboch strán opečieme. Následne ho vyberieme a do výpeku vložíme na prúžky nakrájanú cibuľku a rascu, orestujeme do zlatista a tiež vyberieme. Vypneme funkciu opekanie. Zemiaky nakrájame na plátky, premiešame so soľou a smotanou a polovicu vložíme do hrnca. Mäso poukladáme na zemiaky, prekryjeme cibuľkou a druhou polovicou zemiakov. Zalejeme smotanou, pokryjeme syrom a zaklopíme. Zvolíme program ingrediencie, navolíme mäso, upresníme gramáž a podľa inštrukcií zapneme na pečenie na 50 minút.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.