• Obed
  • 28.11.2024

Kórejská ryžová kaša - recept pre Multifunkčný elektrický tlakový hrniec Tefal Cook4Me+ Touch CY912831

korejská kaše.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 3 polievkové lyžice sezamového oleja
  • 100 g mrkvy nakrájanej nadrobno
  • 100 g nakrájanej cibule
  • 80 cl vody
  • 1 kocka zeleninového vývaru
  • 180 g guľatozrnnej ryže (dezertnej alebo ryže na rizoto), trikrát prepláchnutej
  • 4 rozšľahané vajcia
  • Soľ, čierne korenie
  • 4 polievkové lyžice nasekanej pažítky

KROK 1: Pripravte si prísady.

KROK 2: Cibuľu nakrájajte nadrobno.

KROK 3: Do misky dajte sezamový olej, mrkvu, cibuľu a ryžu.

KROK 4: Opekajte 2 minúty.

KROK 5: Pridajte ostatné prísady okrem vajec a pažítky.

KROK 6: Varte 23 minút.

KROK 7: Na konci varenia pridajte vajcia a dobre premiešajte. Posypte pažítkou.

TIP: Ku kaši môžete pridať kimči. Množstvo vody a čas varenia upravte podľa značky ryže, ktorú používate. Tradične sa táto kaša pripravuje z lepkavej ryže. Táto ryža má lepkavú štruktúru a vysoký obsah škrobu, ktorý prispieva ku krémovej konzistencii kaše. Nájdete ju v ázijských supermarketoch. Alternatívou je použiť krátkozrnnú ryžu.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko