• Obed
  • 1.6.2020

Kôprová omáčka - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+

koprova omacka.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

2 osoby

  • 300g Hovädzí krk
  • ½ks Cibuľa
  • 40g Maslo
  • 2 lyžica Hladká múka
  • 1ks Citrón
  • 100ml Smotana
  • 0,75l Voda
  • 2ks Bobkový list
  • 3ks Celé čierne korenie
  • 1½ lyžica Cukor
  • ½ks Zväzok kôpru
  • 2ks Nové korenie
  • štipka Soľ

4 osoby

  • 600g Hovädzí krk
  • 1ks Cibuľa
  • 80g Maslo
  • 4 lyžica Hladká múka
  • 2ks Citrón
  • 200ml Smotana
  • 1,2l Voda
  • 4ks Bobkový list
  • 6ks Celé čierne korenie
  • 3½ lyžica Cukor
  • 1ks Zväzok kôpru
  • 4ks Nové korenie
  • štipka Soľ

6 osôb

  • 900g Hovädzí krk
  • 1½ks Cibuľa
  • 120g Maslo
  • 6 lyžica Hladká múka
  • 3ks Citrón
  • 300ml Smotana
  • 1,5l Voda
  • 6ks Bobkový list
  • 9ks Celé čierne korenie
  • 5 lyžica Cukor
  • 1½ks Zväzok kôpru
  • 6ks Nové korenie
  • štipka Soľ

  1. Maso nakrájajte na väčšie kocky.
  2. Zvolte program opečenie (vlastné nastavenie).
  3. Rozpustite maslo, pridajte múku a osmažte zápražku.
  4. Zalejte vodou a smotanou, vložte mäso. 
  5. Pridajte cibuľu v celku a všetko korenie okrem kôpru.
  6. Osoľte.
  7. Zvolte program tlakové varenie (vlastné nastavenie) na 40 minút.
  8. Vyberte cibuľu a koreniny. Dochuťte kôprom, cukrom a citr. šťavou, osoľte, okoreňte.
Pre bezlepkovú variantu použijeme bezlepkovú múku. Možno použiť aj produkty bez laktózy.

Odporučené produkty



Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina.
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko