• Obed
  • 5.4.2024

Knedlíčky na turecký spôsob (Manti) - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

manti.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
21 min

Suroviny

  • 155 g múky
  • 0,25 čajovej lyžičky jemnej soli
  • 1 rozšľahané vajce
  • 3 cl mlieka
  • 0,5 čajovej lyžičky olivového oleja
  • 200 g mletého teľacieho mäsa
  • 30 g najemno nasekanej cibule
  • 0,25 čajovej lyžičky jemnej soli
  • 0,25 čajovej lyžičky vločiek sušenej červenej papriky
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 4 polievkové lyžice rozpusteného masla (na formu)
  • 75 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 0,5 čajovej lyžičky vločiek sušenej červenej papriky
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 100 g nadrobno nakrájaných paradajok
  • 0,25 čajovej lyžičky jemnej soli
  • 5 cl teľacieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice nadrobno nasekanej čerstvej bazalky
  • 4 polievkové lyžice nadrobno plocholistej petržlenovej vňate
  • 1 štipka mletého sumachu
  • 0,25 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

KROK 1: Pripravte cesto na knedlíčky. V miske zmiešajte múku a soľ. V strede urobte jamku. Pridajte vajce, mlieko a olivový olej a jemne premiešajte. Ručne hneťte 7 minút, aby ste získali hladké cesto. Prikryte ho čistou utierkou a nechajte 30 minút odpočívať.

KROK 2: Poprášte cesto múkou. Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte cesto valčekom na obdĺžnik s hrúbkou 2 mm. Nožom ho nakrájajte na 5 cm štvorce. Z cesta vyjde asi 25 štvorcov. Odložte ich bokom pod čistú utierku.

KROK 3: Pripravte plnku do knedlíčkov. Do nádoby vložte teľacie mäso, cibuľu, soľ, sušené chilli vločky a čierne korenie. Dobre premiešajte.

KROK 4: Do stredu každého štvorca cesta dajte lyžicu plnky. Opačné rohy navzájom spojte a pritlačte k sebe, pričom v strede nechajte otvor. Knedlíčky opatrne uzavrite, aby sa počas pečenia neotvorili a získali tvar malých lodičiek.

KROK 5: Okrúhly plech alebo 20 cm tortovú formu s okrajmi vymastite 2 PL rozpusteného masla. Knedlíčky rovnomerne poukladajte na pripravený plech. Pokvapkajte zvyšnými 2 PL masla. Plech s knedlíčkami vložte do spotrebiča s vloženým tanierom. Spustite proces pečenia.

KROK 6: Medzitým si pripravte omáčku. V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo. Pridajte pretlačené strúčiky cesnaku a 20 sekúnd ich opekajte. Potom pridajte rozdrvené sušené chilli papričky a varte ďalších 10 sekúnd. Pridajte paradajkový pretlak a varte ešte 1 minútu. Pridajte paradajky, osoľte a varte ďalších 5 minút. Zmes priveďte do varu a potom znížte teplotu. K omáčke prilejte horúci vývar a varte ďalšie 3 minúty.

KROK 7: Uvarené knedlíčky priamo z fritézy Easy Fry prelejte omáčkou. Posypte bazalkou, petržlenovou vňaťou, mletým sumachom a čiernym korením. Vráťte ich do spotrebiča a spustite proces varenia. Ihneď podávajte. Dobrú chuť!

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko