KROK 1: Pripravte cesto na knedlíčky. V miske zmiešajte múku a soľ. V strede urobte jamku. Pridajte vajce, mlieko a olivový olej a jemne premiešajte. Ručne hneťte 7 minút, aby ste získali hladké cesto. Prikryte ho čistou utierkou a nechajte 30 minút odpočívať.
KROK 2: Poprášte cesto múkou. Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte cesto valčekom na obdĺžnik s hrúbkou 2 mm. Nožom ho nakrájajte na 5 cm štvorce. Z cesta vyjde asi 25 štvorcov. Odložte ich bokom pod čistú utierku.
KROK 3: Pripravte plnku do knedlíčkov. Do nádoby vložte teľacie mäso, cibuľu, soľ, sušené chilli vločky a čierne korenie. Dobre premiešajte.
KROK 4: Do stredu každého štvorca cesta dajte lyžicu plnky. Opačné rohy navzájom spojte a pritlačte k sebe, pričom v strede nechajte otvor. Knedlíčky opatrne uzavrite, aby sa počas pečenia neotvorili a získali tvar malých lodičiek.
KROK 5: Okrúhly plech alebo 20 cm tortovú formu s okrajmi vymastite 2 PL rozpusteného masla. Knedlíčky rovnomerne poukladajte na pripravený plech. Pokvapkajte zvyšnými 2 PL masla. Plech s knedlíčkami vložte do spotrebiča s vloženým tanierom. Spustite proces pečenia.
KROK 6: Medzitým si pripravte omáčku. V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo. Pridajte pretlačené strúčiky cesnaku a 20 sekúnd ich opekajte. Potom pridajte rozdrvené sušené chilli papričky a varte ďalších 10 sekúnd. Pridajte paradajkový pretlak a varte ešte 1 minútu. Pridajte paradajky, osoľte a varte ďalších 5 minút. Zmes priveďte do varu a potom znížte teplotu. K omáčke prilejte horúci vývar a varte ďalšie 3 minúty.
KROK 7: Uvarené knedlíčky priamo z fritézy Easy Fry prelejte omáčkou. Posypte bazalkou, petržlenovou vňaťou, mletým sumachom a čiernym korením. Vráťte ich do spotrebiča a spustite proces varenia. Ihneď podávajte. Dobrú chuť!