• Obed
  • 2.6.2020

Kapustová polievka s klobásou - recept šéfkuchára Ondřeje Slanina pre Tefal Cook4me+

4 (1x)
kupusnica.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

2 osoby

  • 1ks Cibuľa
  • 150g Kyslá kapusta
  • 1ks Zemiak
  • 3ks Bobkový list
  • 1 lyžica Sladká paprika
  • ½ lyžička Mletá rasca
  • 25g Masť
  • 150ml Kyslá smotana
  • 0,7l Voda
  • štipka Soľ
  • 1ks Klobása
  • 3ks Nové korenie

4 osoby

  • 2ks Cibuľa
  • 350g Kyslá kapusta
  • 2ks Zemiaky
  • 6ks Bobkový list
  • 2 lyžica Sladká paprika
  • 1 lyžička Mletá rasca
  • 50g Masť
  • 300ml Kyslá smotana
  • 1l Voda
  • štipka Soľ
  • 2ks Klobása
  • 6ks Nové korenie

6 osôb

  • 3ks Cibuľa
  • 500g Kyslá kapusta
  • 3ks Zemiaky
  • 9ks Bobkový list
  • 3 lyžica Sladká paprika
  • 1½ lyžička Mletá rasca
  • 75g Masť
  • 450ml Kyslá smotana
  • 1.5l Voda
  • štipka Soľ
  • 3ks Klobása
  • 9ks Nové korenie

  1. Klobásu nakrájajte na polkruhy. 
  2. Cibuľu nakrájajte najemno. 
  3. Zemiak nakrájajte na kocky.
  4. Zvolte program opečenie (vlastné nastavenie).
  5. Rozpustite masť. Pridajte cibuľu a klobásu.
  6. Orestujte dozlatista. 
  7. Pridajte papriku, zemiaky a kapustu.
  8. Pridajte rascu, bobkový list, nové korenie. 
  9. Zalejte vodou.
  10. Zvolte program tlakové varenie (vlastné nastavenie) na 10 minút.
  11. Dochuťte soľou a smotanou.

Odporučené produkty

Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina.
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko