• Obed
  • 9.12.2024

Kapustová polievka - recept pre Multifunkčný elektrický tlakový hrniec Tefal Cook4Me+ Touch CY912831

Kapustová polievka.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
5 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 200 g údeniny (párky, údenina, klobása)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 guľôčok nového korenia
  • Soľ
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • Olej
  • 2 l vody/vývaru
  • Hladká múka na zahustenie
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice sladkej papriky
  • Cukor

KROK 1: Pripravte si ingrediencie.

KROK 2: Cibuľu nakrájajte na kocky, klobásu na kolieska alebo kocky, kapustu sceďte (nálev si nechajte) a kapustu nakrájajte.

KROK 3: Cibuľu smažte na oleji, kým nezíska zlatohnedú farbu. Pridajte klobásu a osmažte ju.

KROK 4: Do hrnca pridajte 2 polievkové lyžice hladkej múky a osmažte. Vzniknutú zmes posypte sladkou paprikou, premiešajte a zalejte vodou alebo vývarom.

KROK 5: Do hrnca pridajte nakrájanú kapustu, bobkový list, nové korenie, rascu a soľ. Zavrite pokrievku hrnca a nechajte variť.

KROK 6: Tekutinu (asi 2 naberačky) z polievky odoberte na okraj misky a rozšľahajte ju s kyslou smotanou, 2 lyžicami hladkej múky (alebo viac, podľa chuti). Túto zmes potom nalejte do polievky. Varte, kým nezhustne. Polievku ochuťte cukrom a kapustovým nálevom podľa chuti.

TIP: Do polievky môžete pridať varené zemiaky a lyžicu kyslej smotany.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko