KROK 1: Múku, vajcia a soľ zmiešajte v nádobe. Keď je cesto suché a hladké, nechajte odpočívať 15 minút.
KROK 2: Medzitým naplňte kastról vodou a priveďte k varu.
KROK 3: Na pomúčenej pracovnej ploche pomocou strúhadla na syr nastrúhajte cesto na spätzle na malé kúsky. Posypte múkou, aby sa nezlepili.
KROK 4: Varte ich dvakrát vo vriacej vode po dobu 4 minút, potom ich ochlaďte. Sceďte a uložte na chladné miesto.
KROK 5: Predhrejte rúru na grilovací režim na 180°C.
KROK 6: Umyte kastról a ohrejte olivový olej na stredný ohrev.
KROK 7: Pridajte cibuľu, ochuťte soľou a varte 5 minút, občas premiešajte, pokiaľ nezíska ľahkú farbu. Pridajte smotanovú nátierku a varte ďalšie 3 minúty.
KROK 8: Odstráňte z ohňa a pridajte spätzle, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
KROK 9: Pridajte strúhaný ementálsky syr a pečte 20 minút.
KROK 10: Podávajte ihneď.
TIP: Spätzle sú uvarené, keď vyplávajú na povrch. Môžete pridať trochu strúhaného muškátového oriešku do cesta pre extra chuť. Käsespätzle je tradičné nemecké jedlo.
Odporučené produkty