• Obed
  • 3.10.2025

Käsespätzle - Tefal Ingenio

Käsespätzle.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
36 min

Suroviny

  • 350 g múky
  • 4 vajcia
  • 0.5 čajovej lyžičky soli
  • 1 biela cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 40 cl smotanová nátierka
  • 80 g strúhaného ementálskeho syra

KROK 1Múku, vajcia a soľ zmiešajte v nádobe. Keď je cesto suché a hladké, nechajte odpočívať 15 minút.

KROK 2Medzitým naplňte kastról vodou a priveďte k varu.

KROK 3Na pomúčenej pracovnej ploche pomocou strúhadla na syr nastrúhajte cesto na spätzle na malé kúsky. Posypte múkou, aby sa nezlepili.

KROK 4Varte ich dvakrát vo vriacej vode po dobu 4 minút, potom ich ochlaďte. Sceďte a uložte na chladné miesto.

KROK 5Predhrejte rúru na grilovací režim na 180°C.

KROK 6Umyte kastról a ohrejte olivový olej na stredný ohrev.

KROK 7Pridajte cibuľu, ochuťte soľou a varte 5 minút, občas premiešajte, pokiaľ nezíska ľahkú farbu. Pridajte smotanovú nátierku a varte ďalšie 3 minúty.

KROK 8Odstráňte z ohňa a pridajte spätzle, soľ a korenie. Dobre premiešajte.

KROK 9Pridajte strúhaný ementálsky syr a pečte 20 minút.

KROK 10Podávajte ihneď.

TIP: Spätzle sú uvarené, keď vyplávajú na povrch. Môžete pridať trochu strúhaného muškátového oriešku do cesta pre extra chuť. Käsespätzle je tradičné nemecké jedlo.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko